PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Καθιστική διαμαρτυρία Αφρικανών μεταναστών στη Λέσβο


Νέα διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα Αφρικανοί μετανάστες που διαμένουν στο Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη σχετικά με το μπέρδεμα στην καταγραφή της υπηκοότητάς τους από την Υπηρεσία Ασύλου.

Κατάγονται από την Ερυθραία και τους «γράφουν» ως Αιθίοπες

Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας (06/11) περίπου 100 άτομα, με καταγωγή από την Αφρική και συγκεκριμένα από την Ερυθραία, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο, όπου προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία με αίτημα την διόρθωση της λανθασμένης καταχώρησης της χώρας καταγωγής τους στο σύστημα, αφού αν και έχουν καταγωγή από την Ερυθραία είναι καταχωρημένοι ως υπήκοοι Αιθιοπίας, γεγονός που δυσχεραίνει την χορήγηση ασύλου.

Το μπέρδεμα καθυστερεί τη χορήγηση ασύλου

Συγκεκριμένα, οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν ότι η Υπηρεσία Ασύλου τους καταγράφει ως υπηκόους Αιθιοπίας και όχι Ερυθραίας, όπως στην πραγματικότητα είναι, πράγμα που καθυστερεί όπως λένε τη χορήγηση ασύλου.

Σύμφωνα με το aeolos.tv, δυνάμεις της Αστυνομίας συγκεντρώθηκαν έξω από το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ για την αποφυγή ενδεχόμενων επεισοδίων.

Ωστόσο, η καθιστική διαμαρτυρία των Αφρικανών μεταναστών εξελίχθηκε ειρηνικά, χωρίς κανένα επεισόδιο, και με τη συμμετοχή περίπου 100 ατόμων από τη δομή φιλοξενίας.

Παράλληλα, με τη σημερινή τους διαμαρτυρία ζήτησαν και την άμεση μετακίνησή τους σε κέντρο διαμονής της ενδοχώρας.

Σημειώνεται πως αντίστοιχη διαμαρτυρία με ανάλογα αιτήματα είχε επαναληφθεί πριν από λίγες ημέρες στο νησί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα

Peristeri News

Leave a Comment