Κοινωνία

Καθηγητής – Μοσχάτο: 20 μήνες με αναστολή για σεξουαλική παρενόχληση 12χρονης μαθήτριας

Κατηγορείται ότι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου είπε σε 12χρονη μαθήτρια του Γυμνασίου Μοσχάτου να βγάλει την μπλούζα της και να ξαπλώσει στο θρανίο.

Υπέρ της καταδίκης του κατηγορουμένου είχε ταχθεί και η εισαγγελέας της έδρας. Όπως ανέφερε στην αγόρευσή της «κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος απηύθυνε χειρονομίες και προτάσεις που ανάγονται στη  γενετήσια σφαίρα και πρόσβαλε την τιμή της μαθήτριας».

Στην απολογία του ο 45χρονος καθηγητής αρνήθηκε ότι έχει συμβεί το εν λόγω περιστατικό και δήλωσε αθώος. Σε ερωτήσεις του προέδρου εάν γνωρίζει την καταγγέλλουσα μαθήτρια,  ο εκπαιδευτικός υποστήριξε «δεν μπορώ να πω σίγουρα ότι έχω στο νου μου ποια είναι, συμπεραίνω. Δεν έχω μάθει παιδιά της Α ταξης διότι δεν συμμετέχουν τόσο πολύ στο μάθημα».

Πρόεδρος : Έχει αναφερθεί ένα περιστατικό με την μπλούζα μίας μαθήτριας γ´ γυμνασίου  η οποία της έπεσε μέσα στην τάξη και μία φράση που είπατε «μας φούντωσες».

Κατηγορούμενος : Το είπα για να την επαναφέρω στην τάξη, το είπα σαν καυστικό χιούμορ. Το έκανε στα πλαίσια της ωραιοπάθειας.

Πρόεδρος : Εγώ θα έλεγα «μας φούντωσες» μόνο εάν είχα ερωτικό ενδιαφέρον. Επίσης έχει αναφερθεί ότι αφήνατε ανοικτή την πόρτα της τουαλέτας.

Κατηγορούμενος : Ήταν στενή η τουαλέτα, γι αυτό δεν έκλεινα πόρτα, ήταν ένα επί ένα.

Πρόεδρος : Για ποιο λόγο να συμβεί όλο αυτό; Γιατί να πει η μαθήτρια κάτι που δεν έγινε;

Κατηγορούμενος : Δε γνωρίζω. Μάλλον λόγω του σήριαλ Άγριες Μέλισσες, (σ.σ  η 12χρονη αναφέρει στην κατάθεσή της ότι το έχει δει τη σειρά) , έχω ακούσει ότι εκεί συμβαίνουν πράγματα ανάρμοστα.

Πατέρας 12χρονης: «Η κόρη μου ήταν σε σοκ»

Ο πατέρας της 12χρονης, ο οποίος είχε καταγγείλει το περιστατικό, κατέθεσε στο δικαστήριο.

«Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας με κάλεσε η κόρη μου στο τηλέφωνο και μου είπε «μπαμπά θέλω να σου πω κάτι σοβαρό». Μου είπε ακριβώς «είναι ένας καθηγητής που μιλάει με άσχημο τρόπο και  άσχημο λόγο». Μετά από μία ώρα περίπου,  με κάλεσε η πρώην γυναίκα μου και μου είπε «θέλω να σου πω κάτι σοβαρό αλλά δε θέλω να της πεις της κόρη μας, ότι σου το είπα». Μου είπε ότι η κόρη μας έμεινε τελευταία στην τάξη και ο καθηγητής της έκλεισε την πόρτα και της ζήτησε να ξαπλώσει στο θρανίο για να της κάνει μασάζ. Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και πήρα τηλέφωνο τον διευθυντή. Μου είπε ότι θα λύσει το θέμα μέσω δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εγώ θεωρώ ότι έπρεπε να ενημερωθούν πρώτα οι γονείς και το τμήμα ανηλίκων της ασφάλειας. Νωρίς το απόγευμα, μίλησα με την κόρη μου στο φροντιστήριο, ήταν σε ψιλο-σοκ. Μου είπε ότι άρχισε να τη χαϊδεύει στην πλάτη και στον λαιμό και της ζήτησε να της βγάλει την μπλούζα για να της κάνει μασάζ. Του είπε «τι λες ρε; » και άνοιξε την πόρτα και έφυγε ουρλιάζοντας.

Μετά υπήρξαν και άλλα κορίτσια που έκαναν καταγγελίες, της γ´ γυμνασίου μου είπε ο διευθυντής. Τα κανάλια λέγανε ότι υπήρχαν και άλλες καταγγελίες προγενέστερα. Η κόρη μου απλά μου είπε το περιστατικό. Μου είπε «μπαμπά δε θέλω να μιλήσω ξανά για αυτό το περιστατικό».

Μητέρα 12χρονης: «Ντρεπόταν να μου πει λεπτομέρειες»

Η μητέρα της 12χρονης κατέθεσε ότι εκείνο το μεσημέρι την κάλεσε η κόρη της και της είπε:  «έγινε κάτι σοβαρό με έναν καθηγητή. Μου είπε κάποια πράγματα σοβαρά, σεξουαλικού περιεχομένου». Εκείνη προσπάθησε να την καθησυχάσει λέγοντας ότι θα πάρει τον διευθυντή τηλέφωνο. « Με πήρε μετά από δέκα λεπτά που ήταν σπίτι, μου είπε ότι επρόκειτο για τον καθηγητή τεχνολογίας και πως ντρέπεται να μου πει λεπτομέρειες. Ενημέρωσα τον διευθυντή, μου είπε επειδή έχω και άλλες καταγγελίες από κορίτσια, να μάθετε λεπτομέρειες, για να το αναφέρω. Την παίρνω  πάλι την κόρη μου και μου λεει «ήμουν η τελευταία στην τάξη, μάζευα τα πράγματα για να βγω στο διάλειμμα και μου λέει ‘’βγάλε την μπλούζα σου και κάτσε στο θρανίο’’, εγώ άρχισα να φωνάζω και να ουρλιάζω, δύο αγοράκια με άκουσαν, φόραγαν μάσκα και κουκούλα, και έκαναν κάτι σαν αντιπερισπασμό και κατάφερα να φύγω, είδα ότι έκλεισαν την πόρτα». Η κόρη μου δεν ανέφερε τα αγόρια στην κατάθεσή της  διότι δε το θεώρησε σημαντικό. Πήρα τον διευθυντή και του τα είπα. Και μου λέει τότε, «α και έκανε τον αθώο για τις υπόλοιπες καταγγελίες».

Κατάθεση διευθυντή σχολείου: «Υπήρχαν και άλλες καταγγελίες»

Όπως κατέθεσε ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος ενημερώθηκε από τους γονείς της 12χρονης για το περιστατικό, «Νωρίτερα είχαν έρθει μαθητές που έκαναν πρόβα παρέλασης και μου ανέφεραν για κάποιες  στάσεις σώματος που είχε την ώρα της πρόβας και κάποιες ματιές που έριχνε ο συγκεκριμένος καθηγητής. Αρνήθηκε τα πάντα σε σχέση με τα όσα ανέφεραν οι μαθήτριες ότι είπε φράσεις όπως «ωραία κορμοστασιά», «ωραίο σώμα» και κάποια σχόλια για το πίσω μέρος του σώματός τους. Η γυμνάστρια μου είπε ότι είχε χρησιμοποιήσει μόνο  τη φράση «ωραίο σώμα» για παρέλαση. Και εκεί έληξε.

Μετά ήρθαν και άλλα κορίτσια μου είπαν συγκεκριμένα πράγματα, ότι τα ανεβάζει για πολλή ώρα στον πίνακα, για να σκύβουν και να βλέπει από κάτω, ότι κάνει σχόλια για το μπροστινό και πίσω μέρος του σώματός τους. Η εικόνα που μου έδωσε εμένα ο καθηγητής είναι ενός ιδιαίτερα αγαθού ανθρώπου που δεν κατανοεί τι του λες».

Related posts

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στο Περιστέρι

Peristeri News

Περιστέρι: Έκτακτη διακοπή νερού στο Λόφο

Peristeri News

71 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment