PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Καθαρό» το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία Καραϊβάζ


Σοκ έχει προκαλέσει η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που έπεσε νεκρός από τουλάχιστον 12 σφαίρες το μεσημέρι της Παρασκευής (9/4) έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές είναι αυτό του μαφιόζικου χτυπήματος, καθώς ο τρόπος δράσης των εκτελεστών και η ώρα της δολοφονίας παραπέμπει σε τέτοιου είδους επίθεση.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ενώ η έρευνα στρέφεται σε υποθέσεις με τις με τις οποίες είχε ασχοληθεί ο δημοσιογράφος. Οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο, είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα σκούτερ, φορούσαν ρούχα στρατιωτικής παραλλαγής, ενώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο συνεπιβάτης πυροβόλησε αρχικά εν κινήσει και στη συνέχεια κατέβηκε και πυροβόλησε εναντίον του δημοσιογράφου από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 12 φορές.

Δεν αποκλείεται, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι δύο φυσικοί αυτουργοί, να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

«Του έριξαν χαριστική βολή»

Σημαντικές είναι οι μαρτυρίες δύο υπαλλήλων του δήμου που έκαναν εργασίες στο πάρκο, δίπλα στο σημείο της δολοφονίας, οι οποίοι είδαν τους δράστες τη στιγμή του φόνου αλλά και την κατεύθυνση που πήραν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μάλιστα ο δολοφόνος έριξε και χαριστική βολή στο κεφάλι του δημοσιογράφου. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τον δημοσιογράφο πέτυχαν 10 σφαίρες, ενώ οι δράστες είχαν τεράστια επιχειρησιακή αυτοπεποίθηση, όπως προκύπτει από τον τρόπο δράσης τους.

Σαρώνουν τα κινητά

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, βιντεοληπτικό υλικό, ώστε να ελέγξουν αν έχει καταγραφεί η πορεία των δραστών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η αστυνομία θα χαρτογραφήσει το δρομολόγιο που ακολούθησε ο δημοσιογράφος από την Κηφισιά έως τον Άλιμο, εκτιμώντας ότι θα εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο θα έχουν καταγραφεί οι διελεύσεις υπόπτων, πιθανόν των «παρατηρητών» των κινήσεών του ή των ίδιων των δολοφόνων που τον ακολουθούσαν.

Επίσης η αστυνομία θα «σαρώσει» τα κινητά τηλέφωνα που εξέπεμπαν από συγκεκριμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, από το σημείο που έφυγε ο δημοσιογράφος, και μέχρι να φτάσει στον Άλιμο, αναζητώντας αριθμούς κινητών τηλεφώνων και ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.

«Καθαρό» το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του

Πρωί του Σαββάτου από τις αρμόδιες αρχές και μετά την πρώτη βαλλιστική, φάνηκε πως το 9αρι όπλο, με το οποίο οι δυο δράστες σκότωσαν εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο, ήταν «καθαρό», δεν είχε χρησιμοποιηθεί ξανά σε ανάλογο περιστατικό.

Παράλληλα, οι κάλυκες που έχουν βρεθεί στο σημείο της δολοφονίας, είναι 13.

Οι αρχές πρόκειται ωστόσο να το επανεξετάσουν για να επιβεβαιώσουν αποτέλεσμα ότι το 9άρι πιστόλι είναι «καθαρό».

Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δεν εξέπληξε τους αστυνομικούς, που από την πρώτη στιγμή περίμεναν ότι οι εκτελεστές θα χρησιμοποιούσαν όπλο που δεν είχε εμπλακεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια

Η εκτέλεση του δημοσιογράφου φαίνεται να ήταν τόσο καλά σχεδιασμένη ώστε οι αστυνομικοί να κάνουν λόγο για «συμβόλαιο θανάτου».

Οι άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια.

Ωστόσο το επικρατέστερο από αυτά τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πίσω από το έγκλημα βρίσκονται επαγγελματίες δολοφόνοι οι οποίοι πληρώθηκαν αδρά για να φέρουν εις πέραν την αιματηρή αποστολή τους.

Οι κάμερες, τα κινητά τηλέφωνα και δύο σοβαρές περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων έχουν μπει στο στόχαστρο των αναλυτών του Ανθρωποκτονιών για να λύσουν το γρίφο της δολοφονίας.

Οι άντρες της αστυνομίας προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ και να συνθέσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες από τα βίντεο των τριγύρω καταστημάτων και κατοικιών αλλά και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.

Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει επίσης και οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο δημοσιογράφος προκειμένου να φανεί αν είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα.

Μία από τις σφαίρες του δολοφόνου είχε καρφωθεί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του δημοσιογράφου, γι’ αυτό το λόγο μεταφέρθηκε σε ειδικό αποστειρωμένο θάλαμο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για έρευνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment