PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Καθαρισμός της περιοχής γύρω από την Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου


Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το περιβάλλον και τη ζωή μας καλύτερη, την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 10:30 π.μ πριν τον οικισμό του Δαφνιού.

Η φροντίδα και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί σταθερή προτεραιότητα του ΑΣΔΑ όλα τα χρόνια της λειτουργίας του.

Οι περιβαλλοντικές δράσεις του κάθε χρόνο περιλαμβάνουν δενδροφυτεύσεις, συντήρηση και άρδευση υφιστάμενης βλάστησης, καθαρισμούς δασικής έκτασης, πυροπροστασία, εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, διεκδικητικές κινητοποιήσεις κ.ά.

Στo πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου, ο ΑΣΔΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, σχολεία της περιοχής, περιβαλλοντικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών θα προχωρήσει στον καθαρισμό δασικών και άλλων εκτάσεων, πλησίον της Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου, από απορρίμματα, ελαστικά αυτοκινήτων κλπ.

Το ραντεβού, όσων επιθυμούν να συμμετέχουν, θα είναι στο χώρο πρασίνου μπροστά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, δίπλα στην Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, πριν τον οικισμό του Δαφνιού, την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 10:30 π.μ.

Με τη δράση μας αυτή, όλοι όσοι θα πάρουμε μέρος, βοηθάμε συγκεκριμένα και χειροπιαστά στην καθαριότητα και προστασία του περιαστικού πράσινου στην περιοχή, που αποτελεί τμήμα του Όρους Αιγάλεω.

Ταυτόχρονα, στέλνουμε το μήνυμα της φροντίδας από την Αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς φορείς για την προστασία του περιβάλλοντος στη Δυτική Αθήνα και της ευαισθητοποίησης των πολιτών, ιδιαίτερα των νέων παιδιών.

Ενημερώνουμε επίσης, ότι ο ΑΣΔΑ ξεκινά άμεσα τις φετινές θερινές δραστηριότητές του για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως εργασίες αποψίλωσης του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω, έναρξη των αντιπυρικών περιπολιών με οχήματα του Συνδέσμου, επισκευές και συντήρηση του εξοπλισμού πυρασφάλειας κλπ., για τις οποίες θα δοθεί αναλυτική πληροφόρηση τις προσεχείς ημέρες.

Καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες της Δυτικής Αθήνας να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία καθαρισμού γύρω από την Εθνική Οδό την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το περιβάλλον και τη ζωή μας καλύτερη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment