PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Καθαρά» τα καλάσνικοφ της επίθεσης στην οικία του γερμανού πρέσβη


«Καθαρά» είναι τα καλάσνικοφ με τα οποία πραγματοποιήθηκε η επίθεση στην οικία του γερμανού πρέσβη, όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις της Αντιτρομοκρατικής.

«Καθαρά» είναι τα καλάσνικοφ με τα οποία πραγματοποιήθηκε η επίθεση στην οικία του γερμανού πρέσβη, όπως έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις της Αντιτρομοκρατικής. Αυτό σημαίνει πως τα όπλα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως δύο ήταν τα καλάσνικοφ από τα οποία ερρίφθησαν οι πυροβολισμοί στην εξωτερική περίβολη της οικίας του πρέσβη στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις, από καθένα από τα δύο όπλα ερρίφθησαν 30 φυσίγγια.

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, συνέβη γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα.

Ο αστυνομικός φρουρός της οικίας δήλωσε ότι οι δράστες ήταν τέσσερις, πυροβόλησαν πολλές φορές προς τον τοίχο, χωρίς να στοχεύσουν τον ίδιο και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή από την οδό Χίου προς την οδό Αποστολοπούλου, πιθανόν με δύο μοτοσικλέτες. Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι προσαγωγές υπόπτων, χωρίς να έχει διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με την επίθεση. Δεν έχει γίνει επίσης γνωστό τι έχει καταγραφεί από τις κάμερες που είναι τοποθετημένες στην οικία.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι η σημερινή επίθεση θυμίζει την επίθεση εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στις 14 Ιανουαρίου του 2013 στη Λεωφόρο Συγγρού, όπου αρχικά οι δράστες είχαν αποπειραθεί να τα χτυπήσουν με ρουκέτα RPG και στη συνέχεια πυροβόλησαν με καλάσνικοφ. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αρκετούς μηνες μετά, με προκήρυξη, η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ).

Επίθεση με καλάσνικοφ και με μεγάλο αριθμό σφαιρών είχε γίνει όμως παλιότερα και στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής, και την ευθυνη είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΠΛΑ.

Τις απορίες για την ταυτότητα της οργάνωσης πάντως θα λύσει η προκήρυξη, που αναμένεται ότι θα σταλεί για την ανάληψη ευθύνης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment