PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Κατέβηκαν δύο κεραίες τηλεφωνίας στο Καματερό


Μετά από παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Αγίων Αναργύρων – Καματερού και των κατοίκων

Δυο επικίνδυνες για την υγεία των κατοίκων κεραίες κινητής τηλεφωνίας κατέβηκαν μετά από παρέμβαση της Διοίκησης του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Η μια βρισκόταν στην ταράτσα κτιρίου επί της Λεωφόρου Φυλής 211, σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το Νηπιαγωγείο της περιοχής. Συνεργείο του Δήμου ανέβηκε στο χώρο που βρισκόταν η κεραία, διέκοψε την ηλεκτροδότηση της και την απομάκρυνε.

Στην επιχείρηση απομάκρυνσης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι Αντιδήμαρχοι κκ. Ζήσης Πότσης και Σωτήρης Καμαρινόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Δημήτρης Κατσαντώνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Σωτήρης Κατσιμάρδος και Γιάννης Ρέππας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καματερού κ. Άγγελος Ψαρρός.

Η άλλη κεραία βρισκόταν στην ταράτσα κτιρίου επί της οδού Ομήρου 3 , σε μικρή απόσταση από Παιδικό Σταθμό και επίσης απομακρύνθηκε μετά από τις συνεχείς πιέσεις και παρεμβάσεις της Διοίκησης του Δήμου.

Οι επιτυχίες αυτές ήρθαν με στενή συνεργασία της Διοίκησης του Δήμου με την τοπική κοινωνία των πολιτών, που με συγκεντρώσεις και ψηφίσματα διεκδικούν την προστασία της υγείας τους και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζουν.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού συγχαίρει τους ενεργούς δημότες της πόλης του Καματερού για τη δράση και τη συνεργασία τους.

Όλοι μαζί, Δήμος και πολίτες, χωρίς διαχωρισμούς και στεγνά, μπορούμε να πετύχουμε την αναβάθμιση της πόλης και της ζωής μας. Το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας συζητήθηκε και στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Διοίκησης του Δήμου. Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε ότι ζητά τον δραστικό περιορισμό της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας και τη δημιουργία αυστηρών ελεγκτικών μηχανισμών με τη συμμετοχή των πολιτών.

Ζητά ακόμη να είναι οι τηλεπικοινωνίες λαϊκό αγαθό με ενιαίο δημόσιο φορέα τηλεπικοινωνιών.

Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε ότι ζητά από την κυβέρνηση την αλλαγή του νομικού πλαισίου (Νόμος 3431/2006) και ιδιαίτερα ότι έχει σχέση με τα όρια ακτινοβολίας, με κατευθύνσεις μεταξύ άλλων:

Να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση του κοινού στην ακτινοβολία με στόχο πάντα το μηδέν. Πλήρη καταγραφή των υπαρχουσών κεραιών κινητής τηλεφωνίας, σε αρχείο προσβάσιμο σε κάθε πολίτη. Άμεση απομάκρυνση – εντός εβδομάδας – μετά από καταγγελία, κάθε εντελώς ή μερικώς παράνομης κεραίας.

Απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από σχολεία ή άλλους χώρους συνάντησης κοινού. Απαγόρευση καμουφλαρίσματος των κεραιών.

Ο αγώνας για την προστασία της υγείας των κατοίκων από τις επικίνδυνες συνέπειες της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας συνεχίζεται. Δεν επαναπαυόμαστε αλλά επαγρυπνούμε και παρεμβαίνουμε όπου και όποτε χρειαστεί.

Όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε την πόλη που ζούμε περισσότερο ασφαλή για μας και τα παιδιά μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment