PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κατατίθεται η ρύθμιση για το «κόψιμο» των χρημάτων στη Χ.Α.


Κατατίθεται στη Βουλή διάταξη με την οποία διακόπτεται η κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής με πρώτο βήμα το «πάγωμα» της δόσης των 300.000 ευρώ που επρόκειτο να εισπράξουν τον Οκτώβριο.

Κατατίθεται στη Βουλή διάταξη με την οποία διακόπτεται η κρατική χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής με πρώτο βήμα το «πάγωμα» της δόσης των 300.000 ευρώ που επρόκειτο να εισπράξουν τον Οκτώβριο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών θα ενταχθεί σε σχέδιο νόμου με την μορφή τροπολογίας προκειμένου να ψηφιστεί άμεσα από το κοινοβούλιο.

Το απόγευμα της Παρασκευής συναντήθηκαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών κ.κ. Ν.Δένδιας, Χ.Αθανασίου και Ι.Μιχελάκης και συμφώνησαν σε μια διάταξη που θα εισαχθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή, βάσει της οποίας δεν δικαιούται χρηματοδότηση κόμμα του οποίου το 1/10 των βουλευτών έχει κατηγορηθεί για παράνομες πράξεις. Πιο αναλυτικά θα αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ως ποινή για τα κόμματα των οποίων η ηγεσία είτε σημαντικός αριθμός βουλευτών – ευρωβουλευτών είτε μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής τους παραπέμπονται αμετάκλητα για τα εγκλήματα των άρθρων 187, 187 Α, και 187 Γ του Ποινικού Κώδικα περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία επιβουλεύονται την δημόσια τάξη.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στην ίδια διάταξη θα προβλέπεται ότι, εφόσον αντίστοιχο ποσοστό βουλευτών καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη, τότε ζητούνται ως αχρεώστητες καταβληθέντα τα ποσά τα οποία έχουν ήδη εισπραχθεί ως κρατική χρηματοδότηση.

Το υπουργείο Εσωτερικών επιχειρεί να καλύψει με αυτή τη διάταξη το νομικό κενό που υπήρχε μέχρι σήμερα, καθώς δεν υπήρχε πρόβλεψη για την αναστολή της χρηματοδότησης κομμάτων στην περίπτωση τέλεσης εγκλημάτων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη Θεσσαλονίκη το προσυνέδριο της ΝΔ – Παρουσιάστηκε το έμβλημα των 50 ετών

Peristeri News

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Leave a Comment