PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Κατάθεση ψηφίσματος από το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Ιλίου


Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή της Πέμπτης 13.10.2011, κατατέθηκε από το σωματείο εργαζομένων το ακόλουθο ψήφισμα…

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή της Πέμπτης 13.10.2011, κατατέθηκε από το σωματείο εργαζομένων το ακόλουθο ψήφισμα:

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είμαστε σε πολυήμερη κινητοποίηση όχι γιατί το θέλουμε, αλλά γιατί αναγκαζόμαστε. Δεν διεκδικούμε προνόμια, παρά μόνο την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών μας, που εδώ και μήνες η κυβέρνηση και η τρόικα μας αφαιρούν.

Οι μισθοί που παίρνουμε δεν φτάνουν για να πληρώσουμε το νοίκι, το ρεύμα και το γάλα των παιδιών μας. Πέρσι έλεγαν εμάς προνομιούχους, γιατί παίρναμε 1.000 και 1.200 ευρώ και γιατί είχαμε σταθερή εργασία. Δεχθήκαμε επίθεση συντονισμένη, με στοιχεία ανακριβή και παραποιημένα. Σκοπός να στραφεί η μία κοινωνική ομάδα κατά της άλλης. Μαζί με τη μείωση των δικών μας μισθών μειώθηκαν και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, καταργήθηκαν και καταργούνται οι Σ.Σ.Ε., αυξήθηκε η ανεργία και κλείνουν κατά δεκάδες μαγαζιά και βιοτεχνίες. Απολύονται Δημόσιοι και Δημοτικοί υπάλληλοι και την ίδια στιγμή προωθούν την κατάργηση της Ε.Σ.Σ.Ε.

Θέλουν μισθούς Κίνας και συντάξεις πείνας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

Μας κατηγορούν ότι δεν δείχνουμε ευαισθησία και ότι κινδυνεύει η Δημόσια υγεία από τα σκουπίδια που μένουν στους δρόμους. Ποιοι; Αυτοί που επιβάλλουν χαράτσια σε ανέργους και ηλικιωμένους, εκδικούνται τους πολύτεκνους, απομυζούν τους συνταξιούχους και επιδεικνύουν πρωτοφανή κοινωνική αναλγησία.

Καθιερώνει ως κατώτατο βασικό μισθό στην κατηγορία ΥΕ τα 780 ευρώ μεικτά. Με κομμένα τα επιδόματα και με το σύνολο των κρατήσεων ένας δημοτικός υπάλληλος θα παίρνει καθαρά στο χέρι 581 ευρώ. Και αν συνυπολογίσουμε τη μείωση του αφορολόγητου στις 5000 ευρώ, την αύξηση του ΦΠΑ, τις αναδρομικές κρατήσεις κλπ. ο μισθός στην πραγματικότητα μετατρέπεται σε ένα χαμηλό επίδομα φτώχιας ακρωτηριάζοντας στην κυριολεξία κάθε μισθολογικό δικαίωμα των εργαζομένων.

Επιπλέον στα ήδη πετσοκομμένα επιδόματα θέσης ευθύνης των Δημοσίων υπαλλήλων οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ θα τα λαμβάνουν κουτσουρεμένα κατά 75 %. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Δήμο μας αν εφαρμοστεί αυτό το πολυνομοσχέδιο δεν θα υπάρχει κανένας εργαζόμενος με βαθμό Α’ αυτό είναι αποτέλεσμα της σύνδεσης της μισθολογικής ωρίμανσης – εξέλιξης του Δημοτικού υπαλλήλου με το νέο βαθμολόγιο και την αξιολόγηση.

Επίσης δεν αναγνωρίζει καθόλου ούτε βαθμολογικά ούτε μισθολογικά μεταπτυχιακά, διδακτορικά και φοίτηση στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης απαξιώνοντας πλήρως συναδέλφους με επιπλέον προσόντα.

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι από τους 100 υπαλλήλους του Δήμου μας μόνο οι 9 κατηγορίας ΠΕ – ΤΕ μπορούν να φτάσουν στον Α’ Βαθμό.

Με την επανακατάξη του υπηρετούντος προσωπικού ο πλεονάζον χρόνος στο βαθμό χάνεται. Με το Πολυνομοσχέδιο και την ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ στο Δήμο μας άμεσα «ΚΟΥΡΕΥΕΙ» τις κενές οργανικές θέσειςαπό τους οργανισμούς, απαξιώνοντας πλήρως το Δημοτικό και τα Διοικητικά Συμβούλιατων Νομικών Προσώπων καθ’ ύλην αρμόδια για την σύνταξη και την ψήφιση των οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας, μετατρέποντας την ΑΥΤΟδιοίκηση σε ΔΙΟΙΚΗΣΗ και μακρύ χέρι της Κυβέρνησης.

Αποσαθρώνει τις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δήμου μας καταργώντας τις οργανικές θέσεις όσων θέτει σε εφεδρεία ή συνταξιοδοτούνται, με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα ουσιαστικά να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε εξαναγκάζοντας υπηρεσίες στην ιδιωτικοποίηση και συναδέλφους στην ανεργία.

Σήμερα στο Δήμο μας οι 10 Παιδικοί Σταθμοί υπολειτουργούν και αύριο με την ψήφιση του νομοσχεδίου ουσιαστικά θα κλείσουν, οδηγώντας συναδέλφους στην ανεργία και δημότες στην απόγνωση.

Χάνονται πολύτιμα στελέχη του Δήμου μας με τεράστια εμπειρία στο αντικείμενό τους εφόσον η εφεδρεία αποτελεί οριζόντια πολιτική σε σχέση με την ηλικία και την προϋπηρεσία.

Μας κατηγορούν ότι «Κάνουμε καταλήψεις και πληρωνόμαστε». Απαντάμε ότι εμείς ως εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε επιλέξει όλες τις μορφές κινητοποιήσεων απέναντι στη λαίλαπα των εξοντωτικών μέτρων της κυβέρνησης και της πολιτικής ισοπέδωσης όλων των δικαιωμάτων μας. Απεργίες, στάσεις εργασίας, αποχή και καταλήψεις.

«Θάβουν» όμως το γεγονός ότι αρκετοί συνάδελφοι μας έλαβαν αρνητικά εκκαθαριστικά μισθοδοσίας ή οριακά θετικά, λόγω των υποχρεώσεων που έχουν (δάνεια, κυρίως στεγαστικά) και της αναδρομικής ισχύoς των μέτρων του επαίσχυντου μνημονίου. Με 20 και 70 ευρώ καλούνται να καταβάλουν τα χαράτσια της εφορίας και του τέλους ακινήτου, να πληρώσουν το νοίκι, το ρεύμα.

Θυμήθηκαν πώς τα σκουπίδια θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Εμείς εξ αρχής δηλώσαμε πώς θα γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών από ευαίσθητα σημεία όπως, τα ιδρύματα, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς. Λάβαμε ομόφωνη απόφαση ως Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων και ήρθαμε σε επαφή με τις Διευθύνσεις του Δήμου και των Νομικών Προσώπων με σκοπό να καταγραφούν οι προτεραιότητες, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες .

Ζητούμε να μην καταρτιστούν και αποσταλούν λίστες με ονόματα συναδέλφων με σκοπό την εφεδρεία. Ζητούμε όχι μόνο την συμπαράσταση σας αλλά τη συστράτευση σας στον δίκαιο αγώνα που δεν αφορά μόνο εμάς, τους εργαζόμενους στο Δήμο Ιλίου, αλλά όλους τους πολίτες».

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου στηρίζει ομόφωνα το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, για τα αλλεπάλληλα, έκτακτα και σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης σε βάρος τους, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί πλέον σε απόγνωση καθώς περικόπτονται οι μισθοί τους, ενώ παράλληλα επιβάλλονται διαρκώς νέοι φόροι, με αποτέλεσμα να μη μπορούν πια να αντεπεξέλθουν ούτε καν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment