PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κατατέθηκε το ν/σ για το κλείσιμο της αξιολόγησης


Στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης το νομοσχέδιο με τα τελευταία προαπαιτούμενα πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου και το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Στο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνεται ο «κόφτης» δαπανών, για τον οποίο κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών είχαν προαναγγείλει πως θα κατατεθεί με τροπολογία.

Αντίθετα, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων διατάξεις για το νέο «υπερταμείο» ιδιωτικοποιήσεων, τους έμμεσους φόρους και τα κόκκινα δάνεια.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις συναρμόδιες επιτροπές θα ξεκινήσει την Πέμπτη στη μία μετά το μεσημέρι, ενώ η συζήτησή του στην Ολομέλεια αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο και να ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής, οπότε και θα ψηφιστεί.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να παρουσιάσει ψηφισμένο κείμενο τη Δευτέρα το πρωί, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Euro Working Group, έτσι ώστε στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος να εμφανιστεί στους ομολόγους του έχοντας εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment