Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κατατέθηκε στο ΣτΕ η πρώτη προσφυγή για τον τρόπο εισαγωγής σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Όπως υποστηρίζει ο γονέας του μαθητή, το νέο νομοθετικό καθεστώς στερεί στο παιδί του τη δυνατότητα συμμετοχής του στις διαδικασίες επιλογής σε Πειραματικό Γυμνάσιο, καθώς συμμετέχει στις εξετάσεις για την εισαγωγή του σε Πρότυπο Γυμνάσιο.

Κατατέθηκε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας η πρώτη προσφυγή για τον τρόπο εισαγωγής μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγε γονέας μαθητή ΣΤ’ τάξης δημοτικού σχολείου ζητώντας να ακυρωθεί η από 15.5.2015 υπουργική απόφαση καθώς και οι αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.

Στην προσφυγή του τονίζει ότι ο νόμος 4327/2015 του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, στον οποίο στηρίχτηκαν οι αποφάσεις, είναι αντίθετος στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, αλλά και στο συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας.

Όπως υποστηρίζει ο γονέας του μαθητή, το νέο νομοθετικό καθεστώς στερεί στο παιδί του τη δυνατότητα συμμετοχής του στις διαδικασίες επιλογής σε Πειραματικό Γυμνάσιο, καθώς συμμετέχει στις εξετάσεις για την εισαγωγή του σε Πρότυπο Γυμνάσιο.

Και αυτό γιατί διαχωρίζονται πλέον τα Πρότυπα από τα Πειραματικά Γυμνάσια σε δύο ξεχωριστούς και διακριτούς τύπους σχολείων, σε αντίθεση με το παλαιότερο καθεστώς που ήθελε ενοποιημένα τα δύο αυτά σχολεία.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Καθίζηση στην οδό Αβδήρων στο Περιστέρι – Διακοπή κυκλοφορίας

Peristerinews.gr Newsroom

Peristeri Run 2026: Ποιοι δρόμοι κλείνουν στο Περιστέρι την Κυριακή

Peristerinews.gr Newsroom

Περιστέρι: Αντιδράσεις για την εκδήλωση με αφορμή τα 10 χρόνια από τη Σύνοδο της Κρήτης

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment