Κοινωνία

Κατανομή των απολυτηρίων στα σχολεία του Περιστερίου

Ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, σχετικά με την κατανομή των απολυτηρίων στα σχολεία του Περιστερίου για τη σχολική χρονιά 2011-2012.

Μετά τις εκτεταμένες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων που έγιναν στην περιοχή μας και τις οποίες εξακολουθούμε να αντιπαλεύουμε, το Δ.Σ της ΕΛΜΕ υπενθυμίζει προς όλες
τις κατευθύνσεις τα εξής :
· Τα απολυτήρια των Δημοτικών σχολείων και τα απολυτήρια των Γυμνασίων πρέπει να κατανέμονται με διαφανείς διαδικασίες, μέσω των θεσμοθετημένων οργάνων που είναι αρμόδια γι’ αυτήν την κατανομή και με πλήρη ενημέρωση της ΕΛΜΕ για τη χωροταξική κατανομή.
· Τα σχολεία υποδοχής πρέπει να θεωρούνται ισότιμα στην κατανομή των απολυτηρίων, εφ’ όσον έχουν τις ίδιες κτιριακές προϋποθέσεις (αριθμό αιθουσών, εργαστηρίων κ.λ.π) και εφόσον δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα προσβασιμότητας σε αυτά (π.χ μεγάλες οδικές αρτηρίες ταχείας κυκλοφορίας που θέτουν σε κίνδυνο τους μαθητές).
· Σοβαρός παράγοντας στην κατανομή των απολυτηρίων στα σχολεία πρέπει να είναι η εξασφάλιση μικρού αριθμού μαθητών ανά τμήμα, και σε καμιά περίπτωση αριθμού που να υπερβαίνει τους 25 μαθητές.
· Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ πιστεύει πως όλα τα σχολεία είναι ισότιμα και δεν πρέπει να κατηγοριοποιούνται.
· Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ δηλώνει πως θα αντιταχθεί σε κάθε νέα προσπάθεια συγχώνευσης ή κατάργησης σχολικών μονάδων.

Related posts

Πυρκαγιά στην Αχαΐα

Peristeri News

Συνελήφθη 35χρονος στην Αγία Βαρβάρα που πυροβολούσε στον αέρα

Peristeri News

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τις χθεσινές αιματηρές συμπλοκές

Peristeri News

Leave a Comment