Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Καταγγελία για παραπλανητικές εκπτώσεις στο Περιστέρι

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Πολλοί από εμάς περιμέναμε τις εκπτώσεις, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και λήγουν στις 31 Αυγούστου, προκειμένου να ξοδέψουμε λιγότερα χρήματα στις αγορές μας, προς όφελος του προϋπολογισμού μας.

Όμως, κατά την διάρκεια της εκπτωτικής περιόδου, πολλά καταστήματα δεν τηρούν τις οδηγίες και τις διατάξεις των αρχών.

Έπειτα από καταγγελία που λάβαμε από συμπολίτισσα μας, κατάστημα του Περιστερίου πωλούσε ένδυμα στην ίδια τιμή πριν αλλά και κατά την διάρκεια των εκπτώσεων αφού είχε ανεβάσει την αρχική τιμή.

Εδώ λοιπόν πρέπει να διευκρινίσουμε πως ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο, ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών, και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο, για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε κατά την πραγματοποίηση των αγορών σας, κατά το διάστημα των εκπτώσεων αλλά και γενικότερα, μπορείτε να επικοινωνείτε με την γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή όπου τηρείται βάση καταγγελιών, μέσω της ιστοσελίδας της www.1520.gov.gr, με τη χρήση ηλεκτρονικής φόρμας στην οποία οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλλουν καταγγελία.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Περιστέρι: Χειροπέδες σε 33χρονο για κοκαΐνη, πιστόλι και πλαστά ευρώ

Peristerinews.gr Newsroom

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο το Σαββατοκύριακο, κλειστοί κεντρικοί δρόμοι

Peristerinews.gr Newsroom

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε επιχείρηση εστίασης στο Περιστέρι

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment