PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Καταγγελία από τη Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Δήμου ΠεριστερίουΗ Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της δημοτικής αρχής του Δήμου Περιστερίου να επιβάλει ποινές σε εργαζόμενους που διεκδίκησαν τα ατομικά μέσα προστασίας, που με ευθύνη του δήμου έχουν καθυστερήσει.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή επέβαλε την ποινή στέρησης μισθού 5 ημερών στα μέλη της διοίκησης της Σωματειακής Επιτροπής του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και 2 ημερών στους συναδέλφους της Υπηρεσίας Πρασίνου με την αιτιολογία της «αδικαιολόγητης απουσίας από την εκτέλεση των καθηκόντων τους» και για «ανάρμοστη συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στέρηση μέχρι και 5 ημερομίσθια είναι το δώρο Χριστουγέννων από τη διοίκηση Παχατουρίδη σε  εργαζόμενους που τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους!

Η ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΟΥ  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της  δημοτικής αρχής του δήμου Περιστερίου που με στημένες αναφορές και ψευδείς αιτιάσεις για την απολογία μας, επιβάλλει ποινή στέρησης μισθού 5 ημερών στα μέλη της διοίκησης της Σωματειακής Επιτροπής του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και 2 ημερών στους συναδέλφους της υπηρεσίας πρασίνου με την αιτιολογία της «αδικαιολόγητης απουσίας από την εκτέλεση των καθηκόντων τους»  και για «ανάρμοστη συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας».

Το αδίκημα που κάναμε ήταν να προχωρήσουμε την 1η του Οκτώβρη σε απόχη από την εργασία μας, μετά από  συλλογική απόφαση των εργαζομένων, διαμαρτυρόμενοι, ώστε να μας χορηγηθούν όλα τα απαιτούμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας, οι ιατρικές εξετάσεις, να βελτιωθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις. Μόλις λίγες μέρες μετά, αφού η διοίκηση αγνόησε τις παρεμβάσεις των εργαζομένων και  τις συστάσεις του τεχνικού ασφαλείας, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν τα ΔΙΚΑΙΑ αιτήματά μας. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις  που στεγάζουν εργαζόμενους πήραν φωτιά! Απαιτήσαμε ακόμα να σταματήσει ο συγχρωτισμός στα οχήματα μεταφοράς εργαζομένων του δήμου, να γίνονται θερμομετρήσεις στην είσοδο του αμαξοστασίου, καθώς έχουνε διαπιστωθεί ανά διαστήματα κρούσματα του Covid 19 σε εργαζόμενους.

Στην ουσία  διεκδικήσαμε το δικαίωμα μας να δουλεύουμε με ασφάλεια.

Και αντί να απολογηθεί η διοίκηση του δήμου Περιστερίου για την καθυστέρηση 2 ετών της χορήγησης του συνόλου των ΜΑΠ, αντί να ζητήσει συγνώμη από τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους για το γεγονός ότι δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες, ξεθάβει το χουντικής προέλευσης νομοθέτημα της ΝΔ και τους εγκαλεί για ανάρμοστη συμπεριφορά και αδικαιολόγητη απουσία από τα καθήκοντα τους στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει  τους εργαζόμενους.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πώς η δημοτική αρχή του δήμου Περιστερίου βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με την κυβερνητική πολιτική, και οι δύο χρησιμοποιούν την καταστολή προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην σηκώνουν κεφάλι, να μην διεκδικούν, να πεθαίνουν και να μην βγάζουν άχνα.

Εμείς Τους λέμε ότι μπροστά σε  τέτοιες τακτικές το ταξικό κίνημα, ποτέ δεν τρομοκρατήθηκε ποτέ δεν έκανε πίσω.

Καμία εντύπωση δεν προκαλεί και η πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου, που μέχρι και σήμερα δεν έχει βγάλει άχνα για το γεγονός ότι οι συνάδελφοι καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους για το μεροκάματο. Κουβέντα βέβαια δεν έβγαζαν και όταν  συνδικαλιστές μέλη του συλλόγου έφερναν τα παραπάνω ζητήματα στα διοικητικά συμβούλια του συλλόγου μας, παίρνοντας θέση πως όλα βαίνουν καλώς, στη προσπάθεια τους να επιβεβαιώσουν το ρόλο που τους έχει αναθέσει  η δημοτική αρχή.

Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν είναι: Καλώς διώκονται 21 εργαζόμενοι για “ανάρμοστη συμπεριφορά”; Tους καλούμε, έστω και τώρα, να πάρουν θέση.

Καλούμε την δημοτική αρχή του δήμου Περιστερίου να πάρει τώρα πίσω την απόφαση της, να μην κόψει ούτε ένα ευρώ από τους συναδέλφους και να προχωρήσει άμεσα στην χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην φοβηθούν, να μην υποκύψουν στις πιέσεις της δημοτικής αρχής αλλά να πεισμώσουν ακόμα περισσότερο και να περάσουν στην αντεπίθεση διεκδικώντας ότι τους ανήκει. Πόσο μάλλον όταν αυτά που διεκδικούν αφορούν την υγεία και την ασφάλεια τους.

Καλούμε σωματεία, φορείς του δήμου μας, δημοτικές παρατάξεις και κάθε τίμιο δημοτικό σύμβουλό, να καταγγείλουν την αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης Παχατουρίδη που διώκει συναδέλφους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους».

Η απόφαση του Δήμου Περιστερίου:

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!

Related posts

Με όμορφες δράσεις εορτάστηκε και φέτος στο Άλσος Περιστερίου η γιορτή της Μητέρας

Peristeri News

Ο Δήμος Περιστερίου γιορτάζει την Μητέρα στο Άλσος

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Leave a Comment