PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Κατάμεστη η αίθουσα του Ι.Ν. Αγίας Άννας Περιστερίου στο ιατρικό σεμινάριο για την Κατάθλιψη


Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013, έπειτα από πρωτοβουλία του καθηγητή Γιώργου Βαθιώτη, έγινε η διαδραστική ημερίδα.

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013, έπειτα από πρωτοβουλία του καθηγητή Γιώργου Βαθιώτη, έγινε η επόμενη διαδραστική ημερίδα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα δραστηριοτήτων του Ιερού Ναού Αγίας Άννας στο Περιστέρι.

Για μια ακόμη φορά ο κόσμος έδειξε με την παρουσία του ότι έχει ανάγκη από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που αγγίζουν τις ευαίσθητες καθημερινές πτυχές του.

Θέμα της ημερίδας αυτής ήταν: «Κατάθλιψη – Και όμως η ζωή έχει χρώματα». Βασικοί ομιλητές του σεμιναρίου ήταν η κλινική ψυχολόγος Βίκυ Κονδύλη και η γενική ιατρός – νευρολόγος Πηγή Τάρλα.

Στη σύντομη ομιλία του ο καθηγητής Γιώργος Βαθιώτης είπε: «Ζούμε σε μία δύσκολη εποχή που έχουν χαθεί οι αξίες ζωής. Όλοι πρέπει να είμαστε όσο ποτέ άλλοτε αλληλέγγυοι και ενωμένοι για να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Η κατάθλιψη νικιέται αν έχουμε βαθιά μέσα στην ψυχή μας τρεις έννοιες, τη φιλία, την αγάπη και τις κοινωνικές επαφές. Η κρίση αυτή μαζί με την κατάθλιψη είναι ένα εκρηκτικό μείγμα που δημιουργεί διάσπαση στην κοινωνική συνοχή.

Οι εθελοντικές πρωτοβουλίες, όμως, αποτελούν την ασπίδα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής που κάποιοι μας έχουν στερήσει. Οι πυρήνες αξιοπρέπειας σε αντίθεση των δύσκολων καιρών δημιουργούν αυτοσχέδιους μηχανισμούς αλλά συνάμα λυτρωτικούς. Έτσι, αποκτά πάλι αξία στη ζωή μας η λέξη «άνθρωπος». Η οικονομική κρίση οδήγησε σε αδιέξοδο την ανθρωπιά, τη ζεστασιά, τον αυθορμητισμό και την αξιοπρέπειά μας».

Τελειώνοντας ανέφερε: «Στόχος όλων μας είναι να ανοίξει μια νέα σελίδα πρωτοβάθμιας ιατρικής και ψυχολογικής φροντίδας ώστε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκη».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν η γενική ιατρός – νευρολόγος Πηγή Τάρλα και η κλινική ψυχολόγος Βίκυ Κονδύλη και σε μια διαδραστική ομιλία αναφέρθηκαν στους τρόπους με τους οποίους στην εποχή μας μπορεί να νικηθεί η κατάθλιψη.

Ποιοι λόγοι τη δημιουργούν, πώς την ξεχωρίζουμε από την θλίψη και πώς αυτή μας στερεί τις καθημερινές χαρές της ζωής. Ακόμη, πώς μπορούμε να διακρίνουμε τα χαρακτηριστικά των καταθλιπτικών ατόμων από ενέργειες και συμπεριφορές ώστε να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε.

Το επόμενο διαδραστικό σεμινάριο που θα αφορά την «Κατάθλιψη» θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 2 Μαρτίου 18:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας και Κυριακή 3 Μαρτίου 18:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Έπειτα από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου το σεμινάριο αυτό όπως και της «Υπογονιμότητας» από τους Επιστήμονες Υγείας και Παιδείας θα γίνει μέσα στον Μάρτιο και στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας και στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment