PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κατάληψη σχολείου στο Περιστέρι ενάντια στην κομματικοποίηση


Ίσως είναι μια από τις πιο ουσιαστικές καταλήψεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο Περιστέρι με τους μαθητές του 7ου και 10ου Λυκείου Περιστερίου να έχουν κλείσει από το πρωί της Δευτέρας το σχολείο τους ενάντια στο καπέλωμα των κομμάτων.

Συγκεκριμένα οι μαθητές των σχολείων ανακοίνωσαν στους καθηγητές τους ότι θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στο σχολείο αφού βγήκαν εκτός εαυτού από φυλλάδιο που κυκλοφόρησε από εκπροσώπους του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αναφέροντας πως στα σχολεία υπάρχουν μαθητές που ανήκουν σε οργάνωση ακραίου χώρου.

Τα παιδιά έγιναν έξαλλα από το συγκεκριμένο φυλλάδιο και προχώρησαν σε κατάληψη αναφέροντας ότι έξω από το σχολείο ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του πολιτική άποψη αλλά εντός του σχολείου αυτές οι απόψεις δεν έχουν θέση. Μάλιστα αρκετοί μαθητές έλεγαν ότι στο σχολείο ερχόμαστε για να μορφωθούμε και όχι για να επιλέξουμε κόμμα.

Με αυτά τα λεγόμενα και την κατάληψη οι μαθητές του 7ου και 10ου Λυκείου Περιστερίου έδειξαν την εικόνα που θα έπρεπε να κυριαρχεί πραγματικά μέσα στους χώρους εκπαίδευσης μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και εξωσχολικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment