PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κατά του ευρωομολόγου


Κατά της έκδοσης ευρωομολόγου τάχθηκαν από κοινού η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατά τη συνάντησή του στο Φράιμπουργκ της νοτιοδυτικής Γερμανίας.

Κοινό μέτωπο κατά του ευρω-ομολόγου συγκρότησαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Φράιμπουργκ της Νοτιοδυτικής Γερμανίας απέρριψαν τη θέσπιση κοινού ευρω-ομολόγου που προτείνει ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Σαρκοζί, αιτιολογώντας την απόρριψη της πρότασης Γιούνκερ, είπε ότι “οι πολίτες της Γερμανίας και της Γαλλίας δεν θα είναι ευτυχείς εάν ενιαιοποιήσουμε τα χρέη”.

Εκτίμησε ότι κάποτε θα τεθεί το θέμα του ευρω-ομολόγου, αλλά αφού θα έχει προηγηθεί μία σύγκλιση των εθνικών οικονομιών στην ευρωζώνη και αφού προχωρήσει η πολιτική ενοποίηση στην ΕΕ.

Ο κ. Σαρκοζί διαβεβαίωσε ότι “θα κάνουμε όλα όσα απαιτούνται για την υπεράσπιση του ευρώ”, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν “πρέπει να κρατάμε το άλογο από την ουρά”.

Από την πλευρά της η καγκελάριος Μέρκελ αναφερόμενη στην πρόταση Γιούνκερ για το ευρω-ομόλογο είπε ότι “μία ενιαιοποίηση των επιτοκίων και των ρίσκων δεν μας βοηθάει να προχωρήσουμε”.

Έκανε δε έκκληση να πρυτανεύσει στην ΕΕ “το πνεύμα που μας ενώνει όλους”, καθώς “εάν αποτύχει το ευρώ, θα αποτύχει η Ευρώπη”, είπε η κ. Μέρκελ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment