PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Κατά της κατασκευής γηπέδων 5×5 στο οικόπεδο «Μπόθου» το Δ.Σ. Περιστερίου (video)


Το σώμα ενέκρινε ομόφωνο ψήφισμα κατά της απόφασης κρατικής εταιρείας…

Την ομόφωνη αντίθεσή του απεφάνθη το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου έπειτα από την από κοινού αποδοχή ψηφίσματος κατά της δημιουργίας γηπέδων 5×5 από ιδιώτη στο οικόπεδο «Μπόθου».

Το ψήφισμα αρχικά κατατέθηκε από την δημοτική παράταξη «Ενεργοί πολίτες Περιστερίου» και έπειτα από την επεξεργασία του με την συμβολή όλων των παρατάξεων ψηφίστηκε ομόφωνα.

Την αντίθεσή του στην κατασκευή των γηπέδων 5×5 από ιδιώτη κατέθεσε στο σώμα και ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης τονίζοντας ότι δεν πρόκειται η Διοίκηση να επιτρέψει σε χώρο χαρακτηρισμένο για κατασκευή σχολείου παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, την κατασκευή οτιδήποτε άλλου.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου καταδικάζει την πρωτοφανή και απαράδεχτη απόφαση της κρατικής εταιρείας Κτιριακές Υποδομές (Κτ.Υπ.) Α.Ε., πρώην ΟΣΚ, να παραχωρήσει το λεγόμενο κτήμα Μπόθου σε ιδιώτη για τη δημιουργία γηπέδων 5x5, αντί για την ανέγερση του ΕΕΕΕΚ Περιστερίου (σχολείου ΑΜΕΑ). Καταδικάζει την προκλητική στάση της εταιρείας να προχωρήσει σε μια τέτοιου είδους απόφαση χωρίς καν να ενημερώσει τους τοπικούς φορείς. Καταδικάζει κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που στόχο έχει το κέρδος των εταιρειών και όχι του λαού του Περιστερίου και δηλώνει ομόφωνα ότι δεν θα επιτρέψει καμία παρέμβαση που αφορά στην μετατροπή σχολικού χώρου σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα .

Καλούμε την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να παρέμβει και να ακυρώσει την συγκεκριμένη πράξη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment