PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Κατά της διακοπής του πρωταθλήματος η Super League


Με μία ημέρα καθυστέρηση τοποθετήθηκε η διοργανώτρια αρχή στη χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει, επ΄ αόριστον, το πρωτάθλημα της Super League.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιώργος Στράτος, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για το θέμα και μετά το πέρας της επαφής του με τον πολιτικό προϊστάμενο του ελληνικού Αθλητισμού δήλωσε:

«Η διακοπή δεν ωφελεί κανέναν και σε τίποτα, ακυρώνει ό,τι θετικό έχει γίνει και υφίσταται. Θέτει σε τεράστια διακινδύνευση ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, πέρα από τις οικονομικές συνέπειες επί δικαίων και αδίκων σε όλες τις ομάδες του συνεταιρισμού μας».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Στράτος «υφίσταται νόμος και προβλεπόμενες ποινές να καταλογίσουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα. Εμείς έχουμε δική μας άποψη. Σε ό,τι κριθεί επιβεβλημένο και απαραίτητο στο νομοθετικό πλαίσιο και τα αρμόδια όργανα θα συζητήσουμε, πάντα σε συμφωνία με τους αρμόδιους θεσμούς. Θα είμαστε αρωγοί, έχουμε καταθέσει προτάσεις που θα της επαναφέρουμε».

Και κατέληξε: «Δεν είχαμε διάσταση απόψεων, η διακοπή δεν συμβάλλει σε τίποτα, μπορεί να αποτελέσει οπισθοδρόμηση στον ευκταίο στόχο και άλλοθι για να κρυφτούν ορισμένοι πίσω από αυτήν. Ζητάμε την ταχύτερη άρση της διακοπής, έχουμε απόψεις και θα είμαστε παρόντες όταν μας ζητηθεί στο βαθμό που μας αναλογεί».

Γ. Βασιλειάδης: Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

«Δεν υπάρχει χρυσή τομή. Υπάρχουν λύσεις για το πώς θα προχωρήσουμε με καθεστώς ασφάλειας και με καθεστώς ισότητας και ισονομίας, για να σταματήσουν όλα τα εκφυλιστικά επεισόδια που γίνονται το τελευταίο διάστημα», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αναφερόμενος στις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ ζήτησε «να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ο υφυπουργός Αθλητισμού επεσήμανε ότι «αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί» και σημείωσε ότι η FIFA ζήτησε από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου και την πολιτεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει πρωταθλητής φέτος, αλλά και για την πιθανότητα ποδοσφαιρικού Grexit, απάντησε πως «όλα είναι ανοιχτά».

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει ένα κενό το οποίο έχει εντοπιστεί και πρέπει να διορθωθεί. «Το κενό είναι αν υπήρξε διακοπή ή δεν υπήρξε διακοπή, ή αν η ποινή της αφαίρεσης βαθμών πρέπει να έρθει εφόσον υπάρξει τραυματισμός που έχει σαν αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, «είχαμε καταφέρει να βάλουμε ένα πλαίσιο κανόνων για πρώτη φορά», ωστόσο πρόσθεσε ότι ακόμη «έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ανέφερε ότι «προφανώς θα κινηθούν οι νομικές διαδικασίες. Πέρα από τις καθαρά νομικές, τις οποίες έχει αναλάβει ο εισαγγελέας, μιλάμε για τις αθλητικές και περιμένουμε λογικά εντός της ημέρας τις διώξεις. Πρέπει να υπάρχει σκληρή τιμωρία και θα υπάρξει».

Επεσήμανε, δε, ότι η πολιτεία θα πιέσει με όποιον τρόπο μπορεί τους φορείς του ποδοσφαίρου, προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων.

Ραντεβού Γ. Βασιλειάδη με τους προέδρους των ΠΑΕ

Τα τελευταία γεγονότα και η απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει επ΄ αόριστον το πρωτάθλημα της Super League έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Έτσι, μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής, Γιώργο Στράτο, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θα συναντήσει και τους προέδρους των ΠΑΕ της Λίγκας, ύστερα από δική του πρωτοβουλία.

Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι που μπορεί να βρεθεί σύγκλισης, καθώς η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πολιτικός προϊστάμενος του ελληνικού Αθλητισμού διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν τους ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος ακόμη κι ενός Grexit.

Οι «μεγάλοι» (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) του πρωταθλήματος έχουν ταχθεί ευθέως (έμμεσα η Ένωση) κατά της διακοπής, ο κ. Στράτος, ως εκπρόσωπος του συνεταιρισμού, επίσης εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του, οπότε το αποτέλεσμα αναμένεται με ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment