PeristeriNews.gr
Οικονομία

Κασιμάτης: Θεραπεία με ασπιρίνη στο καρκίνωμα


Για μία ακόμα φορά, τα μέτρα που προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα αποτελούν απλά θεραπεία με ασπιρίνη στο καρκίνωμα που λέγεται φοροδιαφυγή.

«Για μία ακόμα φορά, τα μέτρα που προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα αποτελούν απλά θεραπεία με ασπιρίνη στο καρκίνωμα που λέγεται φοροδιαφυγή», δήλωσε με αφορμή τις ανακοινώσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για τη φοροδιαφυγή ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γ. Κασιμάτης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ σημείωσε στη δήλωσή του: «Η στοχοποίηση συγκεκριμένων κλάδων και οι συνεχείς καταγγελίες για φοροδιαφυγή δεν αποτελούν τη λύση του προβλήματος.

Είναι η εύκολη πρακτική που έχει δοκιμασθεί επανειλημμένως στο παρελθόν και δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διαθέτει τους κατάλληλους μηχανισμούς για να συλλέξει με διαφορετικούς τρόπους τα διαφυγόντα έσοδα από τη φοροδιαφυγή.

Γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί οι γνωστοί-άγνωστοι οι οποίοι φοροδιαφεύγουν και πρέπει να κατανοήσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων υγειών επιχειρηματιών δεν έχει κανένα λόγο να φοροδιαφύγει και επομένως στοχοποιείται άδικα.

Μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή παρατηρείται σε κλάδους τους οποίους οι ανωτέρω μηχανισμοί ελέγχου δεν τολμούν να αγγίξουν γιατί… καίνε, όπως στον τομέα των καυσίμων, στα τελωνεία, όπου εκεί μάλιστα παρατηρείται μεγάλης έκτασης δασμοφοροδιαφυγή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment