PeristeriNews.gr
Πολιτική

Καρατζαφέρης: «Σκανδαλιάρικα» κόμματα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ


Αντιδρώντας, κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Αν και υπάρχουν ενδείξεις ποινικών ευθυνών πρώην υπουργών, η παραγραφή εμποδίζει την περαιτέρω έρευνα του σκανδάλου ομολόγων παραδέχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, στην οποία συζητείται το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε το συγκεκριμένο σκάνδαλο.

Αντιδρώντας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα οποία χαρακτήρισε ως κόμματα «σκανδαλιάρικα», διότι είναι υπεύθυνα για όλες τις μεγάλες υποθέσεις που ταλανίζουν την πολιτική ζωή της χώρας και δήλωσε πως αποχωρεί από την αίθουσα μαζί με τους βουλευτές του.

Για συγκάλυψη του Άκη Τσοχατζόπουλου απο το ΠΑΣΟΚ και ασυλία του από την κυβέρνηση έκανε λόγο στην βουλή με αφορμή τα σκάνδαλα που συνδέονται με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Απολαμβάνει της Ασυλίας γιατί εκβιάζει οτι θα ανοίξει το στόμα του και θα την πληρώσουν και υψηλόβαθμοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ , σημείωσε, ενώ ανέφερε οτι τον ταμία του Άκη, τον έκοψε το κόμμα απο υποψήφιο στην Κρήτη γιατί γνώριζαν οτι τα είχε «αρπάξει» αλλά δεν ζήτησαν να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε και τον Τάσο Μαντέλη ως δοσίλογο της χούντας , που όλοι γνώριζαν οτι είχε υπηρετήσει στα ΕΑΤ-ΕΣΑ ως αξιωματικός άλλα κανένας δεν μιλούσε. Για άλλη μια φορά ζήτησε απο την κυβέρνηση να προσφύγει σε εκλογές.

Απάντηση στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ έδωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, η οποία δήλωσε πως τορπιλίζει τη δημοκρατία και πληγώνει τη δημοκρατία η θέση της κοινής ευθύνης.

Στην συνέχεια η υπουργός μίλησε για την υπόθεση των ομολόγων σημειώνοντας πως τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έπρεπε να επενδύσουν σε δομημένα ομόλογα και πως τελικά ζημιώθηκαν.

Και οι ομιλητές του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, δεν παρέλειψαν να ασκήσουν σκληρή κριτική στους χειρισμούς των τότε διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων και να μιλήσουν για «αποδεδειγμένη συμμετοχή της τότε κυβέρνησης».

Από την άλλη η ΝΔ επέμεινε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, πως τα ταμεία τελικά κέρδισαν από τις συγκεκριμένες επενδύσεις και πως η υπόθεση «ανακαλύφθηκε» για να ξεχαστεί το «μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου».

Τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, παραδέχθηκαν πως υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή πολιτικών προσώπων που θα απαιτούσε περαιτέρω έρευνα, όμως σημείωσαν πως υπάρχει το κόλλημα της παραγραφής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment