• Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Καραντίνα επτά ημερών για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο

Peristeri News
Δεκ20/ 2020

Σε καραντίνα επτά ημερών θα μπαίνουν όσοι επιστρέφουν από τη Δευτέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ελλάδα, σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση που εξέδωσε την Κυριακή η Πολιτική Προστασία. Το νέο συμπληρωματικό μέτρο (αρχικά η καραντίνα ήταν για τρεις ημέρες) έρχεται έπειτα από το αίτημα του ΠΟΥ (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) για επιπλέον προσοχή και λήψη μέτρων εξαιτίας της μετάλλαξης του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην Βρετανία και είναι κατά 70% πιο μεταδοτικός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας:

«Σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοινώνεται ότι από αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00, τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά (7) ημερών, αντί τριών (3) ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (21-12-2020) τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις».