PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κάπα Research: Μπροστά με 6% η Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Με τη Νέα Δημοκρατία να χάνει μισή μονάδα και το ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει 0,4 ποσοστιαίες μονάδες, η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα κλείνει μερικώς και η διαφορά φτάνει στις 6,1 μονάδες, σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του Βήματος.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγο πιο ψηλά με 16,6% (προηγούμενη μέτρηση στο 16,2%), ενώ η Νέα Δημοκρατία χάνει μισή μονάδα με 22,7% (23,2%).

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή 6,5% (6,6%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,9% (6,4%), το ΚΚΕ 6% (6,1%), ενώ τα άλλα κόμματα βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 26,6%.

Έκπληξη αποτελούν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αν σε αυτή συμπεριληφθεί το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς.

Ο νέος φορέας λαμβάνει 10,4%, ο ΣΎΡΙΖΑ 16,3%, η Νέα Δημοκρατία 22%, η Χρυσή Αυγή 6,6%, το ΚΚΕ 6% και τα άλλα κόμματα είναι κάτω από το 3%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 57%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 23,5%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 31%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 23,5%. Η απάντηση “κανένας εκ των δύο” λαμβάνει 42%.

Κατά τα λοιπά, το 73,5% εκτιμά ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ αναφορικά με την οικονομία το 47% πιστεύει ότι η κατάστασή θα χειροτερεύσει.

Στην ερώτηση για τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη, το 56,5% πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει σε αυτήν, το 20,5% ότι πρέπει να εγκαταλείψει αυτήν και το ευρώ, ενώ το 19,5% ότι πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ αλλά να εγκαταλείψει τη ζώνη του κοινού νομίσματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment