PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κανονικά οι προσλήψεις τον Ιούλιο μέσω ΑΣΕΠ



Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και τη λήξη της αναστολής των διαδικασιών προσλήψεων λόγω προεκλογικής περιόδου, συνεχίζονται κανονικά οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού.

Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και τη λήξη της αναστολής των διαδικασιών προσλήψεων λόγω προεκλογικής περιόδου, συνεχίζονται κανονικά οι διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού από φορείς της παρ. 1 του άρθρου 14 του Ν. 2190/1994, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΑΣΕΠ. Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και ενστάσεων κατά των πινάκων κατάταξης στο πλαίσιο διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή σύμβαση μίσθωσης έργου, οι οποίες είχαν ξεκινήσει πριν από τις 12 Απριλίου 2012 και ανεστάλησαν, συνεχίζονται κανονικά και έως τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση εναπομείναντος χρονικού διαστήματος.

Οι φόβοι της ΓΣΕΕ για την ανεργία H Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα επίπεδα της ανεργίας στη χώρα, επισημαίνοντας τα τραγικά αποτελέσματα της παρατεταμένης ύφεσης στην Ελλάδα που φανερώνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία.

Η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι «η ΕΛΣΤΑΤ έχει καταγράψει την ανεργία το 1ο τρίμηνο του 2012 και υπολογίζει τον αριθμό των ανέργων στους 1.120.097 ή ποσοστό 22,6%, το οποίο συγκριτικά με το αντίστοιχο 1ο τρίμηνο του 2011 (15,9%) είναι αυξημένο κατά 42,14% (!). Τα στοιχεία αυτά είναι αποτέλεσμα των υφεσιακών πολιτικών. Με δεδομένη όμως την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, η λίστα της πραγματικής ανεργίας είναι πολύ μεγαλύτερη. Ειδικότερα, στους νέους η ανεργία έχει ξεπεράσει το ευρωπαϊκό αρνητικό ποσοστό».

Η ΓΣΕΕ εδώ και καιρό έχει εκτιμήσει ότι, αν δεν ληφθούν άμεσα και επείγοντα μέτρα, στο τέλος του 2012 δυστυχώς η ανεργία θα αφορά 1.500.000 άτομα. Η Συνομοσπονδία γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο απαιτεί την άμεση αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών, ώστε να περιοριστούν οι δραματικές επιπτώσεις της κρίσης και να μην οδηγηθούν η ελληνική κοινωνία στο περιθώριο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία στη χρεοκοπία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Αγία Βαρβάρα: Έκρηξη χειροβομβίδας τα ξημερώματα

Peristeri News

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα

Peristeri News

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Peristeri News

Leave a Comment