PeristeriNews.gr
Διεθνή

Καναδάς: Ρεκόρ συλλήψεων Μεξικανών


Ρεκόρ συλλήψεων Μεξικανών κατέγραψαν οι αρχές του Καναδά στα σύνορα της χώρας τις πρώτες 67 ημέρες του 2017, όπως δείχνουν στοιχεία που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδιακή υπηρεσία φύλαξης συνόρων του Καναδά (Canada Border Services Agency, CBSA) ανέφερε πως μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 8ης Μαρτίου τέθηκαν υπό κράτηση 444 Μεξικανούς, έναντι 410 ολόκληρο το 2016, 351 το 2015 και 399 το 2014.

Η αύξηση αυτή καταγράφεται μετά την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Καναδά να καταργήσει τις βίζες για τους Μεξικανούς τον Δεκέμβριο.

Πολλοί Μεξικάνοι που θέλουν να μεταναστεύσουν στον βορρά έχουν στραφεί στον Καναδά, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει πως θα απελαύνονται περισσότεροι παράτυποι μετανάστες από τη χώρα του. Την Παρασκευή, δικαστές ειδικευμένοι σε θέματα μετανάστευσης μετατέθηκαν σε 12 πόλεις των ΗΠΑ προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απέλασης.

Η CBSA μπορεί να συλλαμβάνει αλλοδαπούς εάν τα στελέχη της θεωρούν πως είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια του κοινού, εάν η ταυτότητά τους δεν μπορεί να εξακριβωθεί, ή εάν θεωρείται πως είναι απίθανο να εμφανιστούν στο δικαστήριο ή να επαναπατριστούν οικειοθελώς.

Ο αριθμός των Μεξικανών που δεν επετράπη να μπουν στη χώρα όταν έφθασαν σε καναδικά αεροδρόμιο επίσης αυξήθηκε σε 313 τον Ιανουάριο.

Καθώς η βίζα έχει πλέον καταργηθεί, το μόνο που χρειάζονται οι Μεξικανοί για να πάνε στον Καναδά είναι μια Ηλεκτρονική Έγκριση Ταξιδιού (Electronic Travel Authorization, eTA), την οποία μπορούν να λάβουν μέσω διαδικτύου μέσα σε λίγα λεπτά. Όμως δεν μπορούν να εργαστούν χωρίς άδεια, ενώ η eTA δεν τους εξασφαλίζει απαραιτήτως την είσοδο στη χώρα.

Ο Καναδάς εξέδωσε 72.450 εγκρίσεις για Μεξικανούς μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2016 και της 10ης Μαρτίου 2017, έναν αριθμό αισθητά αυξημένο αν συγκριθεί με παρόμοια χρονικά διαστήματα όταν απαιτούνταν βίζες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment