PeristeriNews.gr
Πολιτική

Καμμένος: Ο Παπανδρέου «έμμισθος broker» των «διεθνών κερδοσκόπων»


Σαφείς και ξεκάθαρες αποστάσεις από τον βουλευτή της ΝΔ κ. Π.Καμμένο τηρεί η ηγεσία της ΝΔ απορρίπτοντας τις δηλώσεις του.

Σαφείς και ξεκάθαρες αποστάσεις από τον βουλευτή της ΝΔ κ. Π.Καμμένο τηρεί η ηγεσία της ΝΔ απορρίπτοντας τις δηλώσεις του, ότι ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου είναι «έμμισθος broker» των «διεθνών κερδοσκόπων».

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Κ.Τασούλας, αλλά και ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γ.Μιχελάκης, «άδειασαν» τον κ. Καμμένο που αιφνιδίασε και εξόργισε την ηγεσία του κόμματος με τις δηλώσεις του.

Τα δυο στελέχη μίλησαν για προσωπικές απόψεις του βουλευτή.

«Αυτά είναι […] θέση του κ. Καμμένου και όχι της ΝΔ. Και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη αυτών που λέει, καθώς και το βάρος των αποδείξεων» τόνισε ο κ. Τασούλας, ενώ ο κ. Μιχελάκης σημείωσε με έμφαση: «Σε κάθε περίπτωση, όποιος εκφράζει τέτοιες απόψεις, οφείλει να φέρνει και τα στοιχεία που τις αποδεικνύουν».

Η στάση του κ. Καμμένου προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση και η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση και συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής έκανε λόγο για γελοιότητα και αθλιότητα, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ γιατί δεν αποδοκιμάζει τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου.

Την απομάκρυνση του κ. Καμμένου από τη ΝΔ ζήτησε ουσιαστικά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ.Ραγκούσης: «Για εμάς δεν υπάρχει θέμα Καμμένου. Υπάρχει θέμα Σαμαρά. Εάν ο κ. Σαμαράς τον κρατήσει στη ΝΔ μετά από όσα είπε αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάπτωση του πολιτικού βίου».

Την κίνηση του κ. Καμμένου επέκρινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ.Καρατζαφέρης: «Εάν κάτι τέτοιο συμβαίνει μιλάμε για εσχάτη προδοσία. Αυτή η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή. Ή ο κ. Καμμένος πρέπει να καταθέσει στοιχεία που έχει το κόμμα του ή να πάρει θέση».

Αιφνίδια ένταση προκλήθηκε στη Βουλή από την παρέμβαση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου στον Real FM ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι «έμμεσος Broker» κι ότι «τα αδέλφια του πρωθυπουργού είναι μπλεγμένα σε περίεργη χρηματοοικονομική υπόθεση στην οποία είναι μπλεγμένος και ο κατηγορούμενος στην υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού κ. Μαργέλης, αλλά και το στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Μιράντα Ξαφά».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, χαρακτήρισε τα όσα υποστήριξε ο κ. Καμμένος ως «πισώπλατο άθλιο κτύπημα κατά του πρωθυπουργού», κτύπημα που, όπως είπε, εντάσσεται στη στοχοποίηση του πρωθυπουργού μέσα από μία εκστρατεία λάσπης από διάφορα κέντρα, ειδικά μάλιστα σε μία περίοδο που ο πρωθυπουργός δίνει μάχες εμπροσθοφυλακής για τα εθνικά συμφέροντα και την έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι όταν προέρχεται η καταγγελία από τον συγκεκριμένο βουλευτή, παραμένει ερώτημα αν πρέπει κάποιος να τα λάβει σοβαρά υπόψη. Ταυτόχρονα όμως είπε ότι είναι μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης, αν θα κρατήσει τον κ. Καμμένο ως βουλευτή της η ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός, είπε ο κ. Ραγκούσης, επανειλημμένως έχει πει ότι και αδέλφια έχει και συνεργάτες, αλλά όταν πρόκειται για το δημόσιο συμφέρον δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Πλανώνται όσοι νομίζουν ότι αυτού του πρωθυπουργού μπορεί να αμφισβητηθεί το ήθος κι η εντιμότητα.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ παρενέβη στη συζήτηση και ζήτησε να υπάρξουν εξηγήσεις στις σοβαρές καταγγελίες του κ. Καμμένου.

Ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ παρεμβαίνοντας είπε ότι έγινε μία αγοραπωλησία cds (ασφαλίστρων κινδύνου) με εμπλεκόμενο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2009, από την οποία το Ταμιευτήριο κέρδισε 40εκατ. δολάρια, ενώ θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα.

Μέρος των κερδών, κατά τον βουλευτή, ο οποίος σημειωτέον αποκάλεσε για πρώτη φορά έμμεσο Broker τον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Siemens, πήγε σε μία εταιρεία στην οποία πρόεδρος είναι ο Θ. Μαργέλος, γνωστός από την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, ενώ αντιπρόεδρος είναι η Μιράντα Ξαφά του ΔΝΤ, ενώ εμπλεκόμενοι, πάντα κατά τον βουλευτή, είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αντρίκος.

Απαντώντας στον κ. Ραγκούση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας χαρακτήρισε μείζον θέμα από την απάντηση του υπουργού, το οποίο χαρακτήρισε ως αντικοινοβουλευτικό ολίσθημα με στόχο τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Συμπλήρωσε ότι για το θέμα Καμμένου δεν υπάρχει υποχρέωση αναφοράς από τη ΝΔ, αλλά συνιστά προσβολή γα τον κ. Σαμαρά όταν γίνεται προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων.

Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος είπε ότι για τον διάλογο μέσα και έξω από τη Βουλή υπάρχει απόλυτη ελευθερία, αλλά υπάρχουν όρια στην ένταση της κριτικής για τα οποία δεν νοείται υπέρβαση.

Ο κ. Τζαβάρας ανταπάντησε ότι είναι χρέος του καθενός να αποδεικνύει όσα λέει, κι υπενθύμισε ότι υπάρχει απάντηση του γ.γ. της ΚΟ κ. Τασούλα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment