• Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Κάμερον: Δικό μου το λάθος, πήρα το μάθημά μου

Peristeri News
Απρίλιος09/ 2016

Σε αυτοκριτική προχώρησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, δύο ημέρες μετά την ομολογία του ότι τελικά είχε μετοχές της υπεράκτιας εταιρίας του πατέρα του, ο οποίος πέθανε το 2010.

«Ξέρω ότι θα έπρεπε να είχα διαχειριστεί καλύτερα αυτήν την υπόθεση, μην κατηγορείτε τους συμβούλους μου, το λάθος είναι δικό μου, πήρα το μάθημά μου», δήλωσε ο Κάμερον κατά τη διάρκεια του εαρινού συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Λονδίνο.

Μετά τις αποκαλύψεις των Panama Papers την περασμένη Κυριακή, χρειάστηκε να εκδοθούν τέσσερις ανακοινώσεις με μπερδεμένες διατυπώσεις από τις υπηρεσίες του πρωθυπουργού πριν αποφασίσει τελικά να παραδεχθεί το βράδυ της Πέμπτης ότι είχε μετοχές στην offshore που εδρεύει στις Μπαχάμες.

Ο Κάμερον επανέλαβε την υπόσχεσή του να δώσει στη δημοσιότητα προσεχώς τις φορολογικές του δηλώσεις των τελευταίων ετών, κάτι πρωτοφανές για πρωθυπουργό στην ιστορία της Βρετανίας.

Ακριβώς την ίδια ώρα αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στη Ντάουνινγκ Στριτ ζητώντας την παραίτησή του. «Κάμερον πρέπει να φύγεις», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, ορισμένοι φορώντας καπέλα Παναμά και άλλοι, πιο τολμηροί, χαβανέζικα πουκάμισα, κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό.

«Ο πρωθυπουργός έχασε την εμπιστοσύνη των Βρετανών», σχολίασε χθες βράδυ ο ηγέτης της Εργατικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, χωρίς ωστόσο να ζητήσει την παραίτησή του.