PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κάμερον: Δεν θα δεχθώ συμφωνία που δεν θα καλύπτει τις ανάγκες της Βρετανίας


Δεν θα δεχθώ συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία δεν θα καλύπτει τις ανάγκες της Μεγάλης Βρετανίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον, προσερχόμενος για τη Σύνοδο Κορυφής των 28 ηγετών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασε νωρίτερα την άποψη ότι η συγκεκριμένη σύνοδος είναι κομβικό σημείο για συμφωνία ή ρήξη μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.

Αισιόδοξοι εμφανίστηκαν οι άλλοι δύο ισχυροί άνδρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου Μάρτιν Σουλτς, για την επίτευξη συμφωνίας Ε.Ε. – Η.Β..

Η Μεγάλη Βρετανία ζητεί ειδικές ρυθμίσεις για να περιοριστεί ο «επιδοματικός τουρισμός» πολιτών άλλων χωρών της Ε.Ε. στο έδαφός της, ειδικά σε ό,τι αφορά το επίδομα ανεργίας και την ενίσχυση για τα παιδιά Ευρωπαίων μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο τα οποία ζουν στις χώρες προέλευσης των γονιών τους.

Επιθυμεί ακόμη να δηλωθεί στις ευρωπαϊκές καταστατικές συνθήκες ότι τα μέλη της Ε.Ε. τα οποία δεν επιθυμούν να γίνουν μέλη της Ευρωζώνης δεν θα θεωρούνται μέλη β’ κατηγορίας, ενώ θα έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν την όλο και μεγαλύτερη ομοσπονδιοποίηση – ενοποίηση των χωρών – μελών της Ένωσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment