PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Κάμερες στην Ποσειδώνος μείωσαν στο μισό τις παραβιάσεις του κόκκινου


Στο μισό μειώθηκαν οι παραβιάσεις φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Καλαμακίου, μετά την εγκατάσταση καμερών ανίχνευσης από την Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα σε μία και μόνο διασταύρωση της λεωφόρου Ποσειδώνος με τη λεωφόρο Καλαμακίου, η κάμερα στις πρώτες μέρες λειτουργίας της κατέγραφε κατά μέσο όρο 34 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη την ώρα που ανάγεται σε περίπου 800 παραβιάσεις το 24ωρο.

Με την γνωστοποίηση της ύπαρξής της, από τον περιφερειάρχη, στις 30 Ιουλίου, αλλά και τον εντοπισμό της από τους πολίτες, οι παραβιάσεις μειώθηκαν σε 16 την ώρα δηλαδή περίπου 400 την ημέρα.

Σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της υψηλής μείωσης. Με δεδομένο ότι η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη είναι η πιο επικίνδυνη παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και επιφέρει σοβαρά ατυχήματα ή δυστυχήματα, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατουλης, δηλώνει «αποφασισμένος, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, να επεκτείνει την εγκατάσταση και λειτουργία των καμερών σε πολλές διασταυρώσεις στις οποίες συχνά συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα».

«Εφαρμόζοντας το στρατηγικό μας σχέδιο για την οδική ασφάλεια, παρεμβαίνουμε με στοχευμένες δράσεις και αξιοποιώντας σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, στα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής ενώ ταυτόχρονα με κάθε τρόπο επενδύουμε στην πρόληψη και την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά στους πολίτες. Θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική σε όλο το εύρος της Αττικής», επισημαίνει ο περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment