PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

«Καλοκαιρινοί Παιδότοποι» στον Δήμο Πετρούπολης


Παρείχε δωρεάν, για τέσσερις συνεχείς εβδομάδες προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης

Ο Δήμος Πετρούπολης σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.), διέψευσε για μια ακόμη φορά τις «Κασσάνδρες».

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ Θωμάς Κοτσαμπάς ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής, οργάνωσε τους «Καλοκαιρινούς Παιδότοπους» και παρείχε δωρεάν, για τέσσερις συνεχείς εβδομάδες προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν πάνω από 300 παιδιά, ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Παράλληλα προχωρήσαμε για πρώτη φορά και στη διοργάνωση «Καλοκαιρινών αθλητικών δραστηριοτήτων» για παιδιά ηλικίας από 5-14 ετών.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε δύο (02) περιόδους των τριών (03) εβδομάδων και συμμετείχαν πάνω από 400 παιδιά.

Σκοπός των δύο προγραμμάτων ήταν η ουσιαστική δημιουργική απασχόληση των παιδιών, από εξειδικευμένη ομάδα που την αποτελούσαν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών, καθηγητές Φυσικής Αγωγής, επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό.

Μέσα από ομαδικά αθλήματα, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια, δρώμενα, αγωνίσματα και παραδοσιακούς χορούς, προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε τη συλλογικότητα, την άμιλλα και την αθλητική και πολιτιστική παιδεία στους μικρούς συμμετέχοντες.

Στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, το όφελος των γονιών ήταν σημαντικό, διότι τα παιδιά τους απασχολήθηκαν δημιουργικά σε δράσεις όπως οι παραπάνω, χωρίς καμία ή με ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση.

Η φετινή εμπειρία μας θα λειτουργήσει ώστε το επόμενο καλοκαίρι οι δράσεις, «Παιδότοποι» και «Καλοκαιρινές αθλητικές δραστηριότητες», να είναι πιο οργανωμένες, πληρέστερες και περισσότερο αποδοτικές.

Στόχος της Διοίκησής μας, παραμένει η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, προς όφελος των κατοίκων μας, σε μία κατεύθυνση συνεχούς οικονομικής ελάφρυνσης με οποιονδήποτε τρόπο.

Στα πλαίσια αυτά, ήδη έχουμε αποφασίσει την κατάργηση των τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και προωθούμε μείωση έως και κατάργηση των συνδρομών των παιδιών στα αθλητικά και πολιτιστικά τμήματα του Δήμου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιλίου

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Leave a Comment