• Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Κάλεσμα του Νίκου Ζούτσου για την ταινία «Κρίνα στο χιόνι»

Peristeri News
Ιανουάριος31/ 2018

Κάλεσμα του Νίκου Ζούτσου, Δημοτικού Συμβούλου Περιστερίου, στην προβολή της ταινίας «Κρίνα στο χιόνι» του Χρήστου Σκούρα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

O Χρήστος Σκούρας παρουσιάζει την Πέμπτη 1 Φλεβάρη, στις 7.00 μ.μ., στο Συνεδριακό κέντρο του νέου Δημαρχείου Περιστερίου την τελευταία δημιουργία του το ντοκιμαντέρ «Κρίνα στο χιόνι» που αναφέρεται στο χρονικό του Ελληνοϊταλικού Πολέμου 1940-41, στην γερμανική εισβολή, στην οργάνωση αντιστασιακών κινημάτων στην περιοχή Βόρειας Εορδαίας, καθώς και σε αυτούς που πλήρωσαν με τη ζωή τους την αντίσταση κατά των κατακτητών.

Ο Χρήστος Σκούρας είναι ένας εργάτης της τέχνης με πολλές και αξιόλογες ταινίεςντοκιμαντέρ. Συχνά χρησιμοποιεί ιστορικές μαρτυρίες πρωταγωνιστών στα γεγονότα και με επιτόπια έρευνα εξασφαλίζει την αντικειμενικότητα. Η έρευνα σε αρχεία δημιουργεί την αίσθηση μιας δημιουργικής σύνθεσης της ζωντανής ιστορίας με εκείνη που ιστορούν οι πηγές. Συνεργάτης πολύτιμος σε όλη την παραγωγή η συναδέλφισσα Κοινωνιολόγος στο 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου Ιωάννα Μακρή.

Σας καλώ να απολαύσουμε μαζί την εξαιρετική τους δημιουργία. Η Ιστορία είναι το υφάδι που τονώνει τη συλλογική μνήμη σε κρίσιμες περιστάσεις.