Πολιτική

Κάλεσμα Σαμαρά σε ομογενείς επιχειρηματίες για επενδύσεις

Πρόσκληση στους επιχειρηματίες της ομογένειας να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη.

Πρόσκληση στους επιχειρηματίες της ομογένειας να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη.

«Η χώρα έχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση από δύο κόμματα που συμφωνούν με την ευρωπαϊκή προοπτική της, σας καλώ να έρθετε μόνοι σας και να δείτε ότι η κατάσταση έχει αλλάξει», είπε ο κ. Σαμαράς.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή ευνοεί την χώρα μας κάτι που, όπως σημείωσε, φάνηκε ιδιαίτερα στον τουρισμό που φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τις αφίξεις να πλησιάζουν τα 18.000.000.

«Η Ελλάδα εξελίσσεται σε χώρα προσέλκυσης της επιχειρηματικότητας, είναι απαραίτητο για να επιζήσουμε σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, δόνιντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι αλλάζει η κουλτούρα στην αντιμετώπιση της επιχειρηματικότητας.

«Από το red tape που υπήρχε στο παρελθόν εμείς στρώνουμε red carpet για τους επενδυτές», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στη μείωση της γραφειοκρατίας.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση κάνει συγκεκριμένες κινήσεις όπως ο επενδυτικός νόμος αλλά και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας που από τη μία προσφέρουν κίνητρα και από την άλλη αίρουν πολλά εμπόδια και αγκυλώσεις που υπήρχαν στο παρελθόν. Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι το γραφείο του είναι ανοικτό και δέχεται εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο όπως έγινε πρόσφατα με τον επικεφαλής της ΙΒΜ στο πλαίσιο της υποβοήθησης της καινοτομίας.

Αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχουν εγγενείς δυσκολίες λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα και επανέλαβε ότι η δική του πρόθεση είναι να καθιερωθεί flat rate tax στο 15% αλλά οι συνθήκες προς το παρόν δεν το επιτρέπουν.

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι σύντομα θα υπάρξει νέος νόμος για την φορολόγηση των ακινήτων που να ευνοεί την αγορά και να αναθερμάνει την οικοδομή που αποτελεί βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Τόνισε τέλος ότι είναι σημαντικό ότι η χώρα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα από το οποίο το 70% θα δοθεί για την ενίσχυση των πλέον αδύναμων πολιτών.

Related posts

Μητσοτάκης: 16.500 θέσεις εργασίας για μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης-ΝΑΤΟ: Τελικά πρυτάνευσε η κοινή λογική και το καλό της Συμμαχίας

Peristeri News

Στη Βουλή η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και το πλαφόν στη χονδρική

Peristeri News

Leave a Comment