PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Κάλεσμα για καθαρισμό του Ποικίλου όρους από το Save Your Hood


Μια ακόμα δράση καθαρισμού του Ποικίλου όρους διοργανώνει η εθελοντική ομάδα, Save Your Hood.

Το Ποικίλο όρος, στην ολότητα του, αποτελεί ένα εξαιρετικά προβληματικό σημείο στην διαχείριση του και ειδικότερα στην διαχείριση των απορριμμάτων του.

Παράνομες χωματερές, μπάζα, σκουπίδια κάθε λογής, μολύνουν το ήδη πληγωμένο και αποδυναμωμένο οικοσύστημα, με αποτέλεσμα να πλήττεται όλο και περισσότερο.

Μέσα σε ένα χρόνο ύπαρξης των τοπικών ομάδων, παραπάνω από 218000 λίτρα έχουν μαζευτεί από 949 εθελοντές και 140 δράσεις, έχοντας “ακουμπήσει” απλά το πρόβλημα.

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στις 11.30 Εθελοντές της Αττικής και εκτός, φορείς και τοπικές ομάδες συγκεντρώνονται με ένα
ενιαίο σκοπό: Την ευαισθητοποίηση των πολιτών και της κοινωνίας για την κατάσταση που επικρατεί στην κορυφή του Προφήτη Ηλία ανάμεσα στους Δήμους Ιλίου, Πετρούπολης, Αγ.Αναργύρων – Καματερού!

Το σημείο του Προφήτη Ηλία είναι πολυσύχναστο, με μια αρκετά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού να αφήνει τα σκουπίδια του ελεύθερα και αγέρωχα να κυκλοφορούν, ενώ ταυτόχρονα δεν καθαρίζεται αρκετά συχνά, με αποτέλεσμα ο αέρας και η βροχή να τα σκορπίζουν από τα σημεία θέας στο πράσινο άλσος από κάτω, αλλά και τριγύρω σε όλη την έκταση.

Επιπλέον, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του σημείου αυτού, όντας στα όρια τριών δήμων, υπάρχει εξαιρετική δυσκολία στο συντονισμό τους, για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Και σα να μην έφταναν αυτά, η πανδημία και η καραντίνα ώθησαν ακόμη περισσότερο κόσμο να επισκέπτονται το μέρος για την εξαιρετική του θέα , με αποτέλεσμα να το πρόβλημα να εντείνεται και να φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα.

Ακριβές σημείο συνάντησης: https://maps.app.goo.gl/L9p4dd3FuKwkaEFs5

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment