PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Καλάβρυτα: Από πτώση ο θάνατος των τριών αναρριχητών


«Αρκετές κακώσεις σώματος, οι οποίες είναι απολύτως συμβατές με πτώση» είναι η αιτία θανάτου των τριών αναρριχητών που εντοπίστηκαν νεκροί χθες το απόγευμα στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα.

Όπως συμπλήρωσε, «κατά την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι οι σοροί και των τριών έφεραν κακώσεις στον θώρακα, ενώ διαπιστώθηκαν επίσης διαφορετικές κακώσεις στις τρεις σορούς, όπως στα άνω και τα κάτω άκρα, στη λεκάνη και στο κεφάλι».

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν οι τρεις αναρριχητές έπεσαν από μεγάλο ύψος, η Αγγελική Τσιόλα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τις κακώσεις που διαπίστωσα, τις συναντάμε μετά την πτώση από διάφορα ύψη».

Η επιχείρηση ανάσυρσης και η μεταφορά των τριών άτυχων ανδρών σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος, 23 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, από την Π.Υ. Καλαβρύτων και το Π.Κ. Ακράτας, η Ο.Ο.Ε.Δ. της 6ης ΕΜΑΚ με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α. και ένα Ε/Π του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συνδρομή παρείχαν 12 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), οκτώ εθελοντές ως οδηγοί βουνού και ως ορειβάτες, δύο ελικόπτερα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Leave a Comment