PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο


Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετερολογικής Υπηρεσίας:

Κακοκαιρία αναμένεται από το μεσημέρι του Σαββάτου, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετερολογικής Υπηρεσίας:

Το Σάββατο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα στο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες ενώ από το μεσημέρι θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Πελοποννήσου και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 700 μέτρα.

Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 8 και σταδιακά τα 9 μποφόρ.

Την Κυριακή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημεριανές ώρες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και βαθμιαία στη Στερεά – Εύβοια (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Πελοπόννησο, τις Δυτικές Κυκλάδες και τη Θεσσαλία – Σποράδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας.

Οι ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.

Τη Δευτέρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Σε ετοιμότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα:

  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας και να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους. Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
  • Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προει

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment