Κοινωνία

Κακή προϊστορία με φονικές πλημμύρες το Νοέμβριο στο Περιστέρι

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που παραθέτει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) σε σχέση με τις φονικές πλημμύρες που λαμβάνουν χώρα τον Νοέμβριο.

Τα στοιχεία του ΕΑΑ έρχονται στη δημοσιότητα καθώς σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη φονική πλημμύρα στην περιοχή της Μάνδρας που στοίχισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους.

Η Αττική είχε θρηνήσει πολλούς νεκρούς από πλημμύρες τον συγκεκριμένο μήνα, άλλες δύο φορές τα τελευταία 60 χρόνια, τον Νοέμβριο του 1961 και του 1977.

Στις 5 προς 6 Νοεμβρίου του 1961 υπήρξαν περισσότερα από 40 θύματα σε Ταύρο, Περιστέρι, Αιγάλεω, Λιόσια, Μοσχάτο, Κοκκινιά και Άγιο Ιωάννη Ρέντη, ενώ εκατοντάδες ήταν όσοι έμειναν άστεγοι, καθώς τα σπίτια τους καταστράφηκαν. Στο μετεωρολογικό σταθμό της Νέας Φιλαδέλφειας είχαν καταγραφεί 115 χιλιοστά βροχής και στο σταθμό του Θησείου 80 χιλιοστά, ενώ όλο το χρόνο, κατά μέσο όρο, στην Αττική πέφτουν 400 χιλιοστά βροχής.

Στις 2 προς 3 Νοεμβρίου του 1977 το πλημμυρικό επεισόδιο επηρέασε μεγαλύτερη έκταση της Αττικής, ανάμεσα στις οποίες ήταν και πάλι περιοχές της δυτικής Αττικής (Ίλιον, Περιστέρι, Αιγάλεω), αλλά και περιοχές του Πειραιά (Ρέντη) και του κέντρου της Αθήνας. Τα θύματα από την πλημμύρα ξεπέρασαν τα 30. Τότε, σχεδόν 1.000 υπόγεια πλημμύρισαν και περίπου 100 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ -όπως και φέτος- είχε προηγηθεί ένας σχετικά άνομβρος Οκτώβριος. Στο μετεωρολογικό σταθμό στην πλατεία Κοτζιά είχαν μετρηθεί περισσότερα από 160 χιλιοστά βροχής και στο σταθμό Θησείου 130 χιλιοστά.

Γεγονότα που προκαλούν ανησυχία και για πλημμύρες που είχαν σημειωθεί πριν από μερικά χρόνια σε διάφορες γειτονιές της πόλης μας όπως η Τσαλαβούτα και η Ανθούπολη.

Related posts

Ξέχασαν 6χρονο αγόρι σε σχολικό στον Ασπρόπυργο

Peristeri News

Περιστέρι: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Λ. Κηφισού

Peristeri News

ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται δωρεάν rapid tests (17/9)

Peristeri News

Leave a Comment