PeristeriNews.gr
Διεθνή

Καμπάνια κατά του Τραμπ στις ΗΠΑ με υπογραφές διασήμων


Καμπάνια κατά του Τραμπ και «της πολιτικής του μίσους, του ρατσισμού και του εκφοβισμού που ενστερνίζεται» ξεκίνησαν επιφανείς προσωπικότητες των τεχνών και του ακαδημαϊκού κόσμου στις ΗΠΑ.

Πολλοί είναι οι διάσημοι που υπογράφουν κείμενο το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και αποσκοπεί στην καταδίκη των ατοπημάτων του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Την πρωτοβουλία «Σταματήστε το Μίσος, Πετάξτε τον Τραμπ» (Stop Hate Dump Trump) είχαν η δημιουργός του έργου «Αιδοίων Μονόλογοι» Ιβ Ένσλερ, η παραγωγός ντοκιμαντέρ Τζόντι Έβανς και η πανεπιστημιακός Κιμπερλέ Κρένσοου.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν το κείμενο είναι οι ηθοποιοί Χάρι Μπελαφόντε, Ντάνι Γκλόβερ, Κέρι Ουάσινγκτον, Τζέιν Φόντα και Ροζάνα Αρκέτ, όπως και ο σκηνοθέτης Τζόναθαν Ντέμι.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Πιστεύουμε ότι ο Τραμπ είναι σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία, την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα, την ευημερία της χώρας μας και του λαού μας».

«Προσφέρουμε στους Αμερικανούς τη δυνατότητα να ακουστούν και να αντιδράσουν, την ώρα που η εκστρατεία του Τραμπ κερδίζει έδαφος χρησιμοποιώντας πάντα όλο και περισσότερο τη γλώσσα του μίσους και του διχασμού», εξηγεί η Ένσλερ στην ιστοσελίδα stophatedumptrump.com.

«Θέλουμε επίσης να προειδοποιήσουμε τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης ότι φέρουν ευθύνη για την νομιμοποίηση, ως κάτι φυσιολογικού, του εξτρεμιστικού λόγου του Τραμπ με την αντιμετώπισή του ως διασκεδαστικού», συμπληρώνει.

Εξάλλου, αίτημα να παύσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις τις επιχειρηματικές τους σχέσεις με τον Τραμπ έχει ήδη συγκεντρώσει 85.513 υπογραφές.

«Άνοιξε το δρόμο» στα ατοπήματα στον λόγο, στα οποία υπέπεσαν στη συνέχεια κι άλλοι υποψήφιοι, σύμφωνα με την Έβανς.

Από τότε που άρχισε την εκστρατεία του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ο Τραμπ έχει κυρίως αφήσει να εννοηθεί ότι η κοινότητα των μεταναστών από το Μεξικό αποτελείται σε μεγάλο μέρος από εγκληματίες και βιαστές.

Επίσης έχει δηλώσει ότι, αν εκλεγεί, θα αποκλείσει την είσοδο των ξένων μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως ένα τέτοιο μέτρο θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment