PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Βελόπουλος: Ζωή στα καμένα δεν θα υπάρχει για τα επόμενα 10 χρόνια


«Ζωή στα καμένα δεν θα υπάρχει για τα επόμενα δέκα χρόνια», είπε κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις καταστροφικές πυρκαγιές, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σημείωσε ότι όλα τα κόμματα θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και από εδώ όλες τις χώρες που ήρθαν αρωγοί στην κατάσβεση των πυρκαγιών δείχνοντας ότι «δεν είμαστε αχάριστοι».

Ο κ. Βελόπουλος αναρωτήθηκε πως «εάν όλα τα φτιάξατε καλά γιατί κάηκε η πατρίδα μας». Σχετικά με τα πτητικά μέσα ανέφερε πως «μας είπατε ότι εφέτος είχαμε περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, αλλά πόσα από αυτά τα 74 πετούσαν; Από τα εννέα Καναντέρ πετούσαν τα τέσσερα! Από τα 25 Σινούκ πετούσαν τα τέσσερα! Έχουμε ακόμα τα Πετσετέλ που αγοράστηκαν επί Ανδρέα Παπανδρέου και ακόμα πετούν».

Τόνισε πως θα πρέπει να ασχοληθούμε κάποτε σε αυτή την χώρα σοβαρά με το αίτιο των καταστροφών. Αναγνώρισε ως σημαντικό βήμα και προς την σωστή κατεύθυνση ότι αποφασίσθηκε να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας, κάτι που όπως είπε ήταν πρόταση της Ελληνικής Λύσης που ο πρωθυπουργός την υιοθέτησε, «γι’ αυτό είμαστε χρήσιμοι».

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων, ο κ. Βελόπουλος είπε ότι αυτή θα πρέπει να είναι άμεση και όχι όπως στην Σάμο και στην Θεσσαλία όπου ακόμα οι πληγέντες περιμένουν να αποζημιωθούν. Μάλιστα σημείωσε ότι «σήμερα, πριν λίγη ώρα, βγήκε το ΦΕΚ για τις αποζημιώσει στην Σάμο και αυτό για να μην εκτεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, δήλωσε πως «σαφώς είναι σημαντικό ότι σώθηκαν ανθρώπινες ζωές, αλλά ξέρετε ο άνθρωπος για να ζήσει χρειάζεται το φυσικό περιβάλλον και ζωή σε αυτές τις περιοχές που κάηκαν δεν υπάρχει για τα επόμενα χρόνια. Κάηκε η πανίδα και η χλωρίδα …», ενώ πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός στελεχώνει το Επιτελικό Κράτος με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και με μεταγραφές δείχνοντας ότι η ΝΔ δεν έχει ένδεια στελεχών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Leave a Comment