• Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Κ. Βελόπουλος: Ζητούμε συγγνώμη από όλους τους Έλληνες

Peristeri News
Φεβρουάριος25/ 2021

«Ζητώ συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για τις αβλεψίες και τα λάθη που κάναμε (σ.σ. ως πολιτικός κόσμος), αφήνοντας χώρο σε βρωμιάρηδες να παίζουν με αθώες παιδικές ψυχές» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται στη Βουλή, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου, με αφορμή τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επεσήμανε ότι είναι λάθος να χρησιμοποιούμε τον όρο «παιδόφιλος» για κάποιον που έλκεται σεξουαλικά από άτομα παιδικής ηλικίας. «Τι πάει να πει παιδόφιλος; Είναι… φίλος του παιδιού; Όχι! Παιδοβιαστής είναι και μιλάμε για τέρατα» όπως είπε. Αναρωτήθηκε επίσης ποιος είναι αυτός που δίνει τα χρήματα για τη διοργάνωση των gay pride και «τί δουλειά έχουν δεκάχρονα και δεκαπεντάχρονα σε αυτά».

Αναφορικά με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον τρόπο που χειρίστηκε τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου ο κ. Βελόπουλος τόνισε πως «αν είχε πολιτική ευθιξία θα έπρεπε να παραιτηθεί», προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, είναι υπηρεσιακός παράγοντας. Η ιστορία της Μενδώνη όμως ήταν λάθος».

Τέλος, επέκρινε την κυβέρνηση για την υπερπροβολή που έχει στα κανάλια, κάνοντας λόγο για «τακτικές Μαδούρο». Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, τον τελευταίο καιρό η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της προβάλλονται κατά 62% στα κανάλια, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά 18%, το ΚΙΝΑΛ 4,6%, το ΚΚΕ 1,7%, η Ελληνική Λύση 0,7% και το ΜέΡΑ25 με 1,4%. «Χειραγωγείται τα κανάλια κύριε πρωθυπουργέ» όπως είπε ο πολιτικός αρχηγός.