PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Παπούλιας: Αισιοδοξία για το 2014


Την αισιοδοξία του ότι το 2014 θα είναι μια καλύτερη χρονιά εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την καθιερωμένη υποβολή των ευχών για το νέο έτος στο προεδρικό μέγαρο.

Την αισιοδοξία του ότι το 2014 θα είναι μια καλύτερη χρονιά εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την καθιερωμένη υποβολή των ευχών για το νέο έτος στο προεδρικό μέγαρο.

Ο κ. Παπούλιας εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα έχει μια καλή Προεδρία της Ε.Ε. αλλά και ότι «μερικά πράγματα θα πάνε καλύτερα». Εξέφρασε δε την ελπίδα να καταφέρει η χώρα να βγει φέτος στις αγορές.

Ερωτηθείς αν εμφανίστηκε αισιόδοξος και ο υπουργός Οικονομικών στη μεταξύ τους συνομιλία, ανέφερε πως ο κ. Στουρνάρας «έχει μια αισιοδοξία μαχητική».

«Κάθε μαχόμενος είναι αισιόδοξος ότι το αύριο θα είναι καλύτερο. Σε αυτούς συγκαταλέγομαι και εγώ. Πιστεύω ότι το αύριο θα είναι καλύτερο. Μιας συγκρατημένης αισιοδοξίας, για να μην απογοητευόμαστε», δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας.

Εκτίμησε επίσης πως πολιτικά τα πράγματα θα είναι ήρεμα. «Δεν θα έχουμε ανωμαλίες, όχι με την παλιά έννοια ανωμαλιών, αλλά των αναταράξεων», είπε.

«Να χτυπηθούν τα φαινόμενα διαφθοράς»

Ερωτηθείς σχετικά με τις μίζες και τα φαινόμενα διαφθοράς, τόνισε πως πρέπει να χτυπηθούν. «Δηλαδή πρέπει να παίρνεις κεφάλια», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Γι’ αυτό συγχάρηκα και τον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά και τους ανώτατους δικαστικούς, γιατί για μένα ήταν αποκρουστικό ότι αθώωσαν όλους αυτούς για το Χρηματιστήριο. Βέβαια ήταν απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά νομίζω ότι στη δεύτερη φάση…».

Για τα εξοπλιστικά, ανέφερε πως η υπόθεση έχει βάθος, αλλά πρέπει ή νομοθετικά ή κάπως αλλιώς να ρυθμιστεί. «Δεν μπορεί αυτοί να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτά που κάνουν. Αλλά από την άλλη μεριά όταν σκέφτομαι ότι και στην Ευρώπη παλαιότερα τι είχε συμβεί, πάει να πει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το μέλι στην αγκαλιά τους και βάζουν όχι το δάχτυλο αλλά όλο το χέρι μέχρι τον πάτο του μελιού», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Καταδίκη της επίθεσης στο σπίτι του γερμανού πρέσβη

Ο κ. Παπούλιας καταδίκασε, τέλος την επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη. «Αυτό νομίζω ότι το καταδικάζουμε όλοι. Και όχι μόνο το καταδικάζουμε, αλλά σκέφτομαι καμιά φορά ότι αυτοί που τα κάνουν δεν σκέφτονται την Ελλάδα, δεν σκέφτονται την πατρίδα μας», ανέφερε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment