PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Τρεις χιλιάδες προσλήψεις για το «Βοήθεια στο Σπίτι»


Την πρόσληψη 3.000 μόνιμων υπαλλήλων για την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», η χρηματοδότηση του οποίου έχει εξασφαλιστεί, ανήγγειλε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε για τη λειτουργία του προγράμματος στον δήμο Καλλιθέας.

Στη συνομιλία που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο, τη διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, Φοίβη Θεοδοσοπούλου, κι εργαζόμενους στο Πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός, αφού τους συνεχάρη για το έργο που προσφέρουν, τόνισε ότι η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν είναι παροδική, αλλά θα συνεχιστεί.

Μέσω των εργαζομένων στον δήμο Καλλιθέας, ο πρωθυπουργός συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, οι οποίοι φροντίζουν για τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων σε περισσότερους από 70.000 ηλικιωμένους και ευάλωτους πολίτες σε 273 δήμους της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε «τη μάχη την οποία δίνει το “Βοήθεια στο Σπίτι”, το οποίο επιτελεί ένα αθόρυβο, αλλά εξαιρετικά σπουδαίο έργο, το οποίο, ειδικά αυτές τις μέρες, αποκτά μία ιδιαίτερη σημασία».

Συνεχάρη και τον υπουργό Εσωτερικών, που «άμεσα έσπευσε να ενισχύσει το πρόγραμμα με προσωπικό το οποίο βρισκόταν σε αδράνεια και το οποίο έχει τεθεί στη διάθεση του προγράμματος. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έχουμε πολλούς δήμους οι οποίοι δεν είχαν ενταχθεί στο παρελθόν στο πρόγραμμα και έχουν ενταχθεί τώρα» είπε ο πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε, από τις σχεδόν 3.000 επικείμενες προσλήψεις, «αυτοί οι οποίοι έχουν ειδική φροντίδα, ειδική εμπειρία στην κατ’ οίκον φροντίδα, προφανώς και θα έχουν μία πρόσθετη μοριοδότηση, όταν με το καλό προκηρυχθεί το πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και στο οποίο προσωπικά αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε ότι στην Καλλιθέα γίνεται πρότυπη δουλειά, ενώ παρόμοια δουλειά γίνεται και σε πολλούς άλλους δήμους της χώρας.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας παρέθεσε στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος και για το πόσοι πολίτες ωφελούνται από αυτό στην Καλλιθέα, ενώ επεσήμανε την σημαντική συνεισφορά των εθελοντών, οι οποίοι έχουν αυξηθεί κατά πολύ στη διάρκεια της πανδημίας.

Η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου «ξενάγησε» τον πρωθυπουργό στο κοινωνικό παντοπωλείο και στο κοινωνικό φαρμακείο του δήμου.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε και με εργαζόμενους στη διανομή τροφίμων και φαρμάκων μέσω του προγράμματος, το οποίο έχει ενισχυθεί και σε αυτοκίνητα με προσφορά εταιρειών leasing στη διάρκεια της πανδημίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment