PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Το συντομότερο η αποκατάσταση των πυρόπληκτων


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε για την καταγραφή των ζημιών και την αποκατάσταση όσων υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά στην Πεντέλη «το συντομότερο δυνατό», μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις περιοχές που επλήγησαν.

«Θα αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές για την αποκατάσταση. Θα γίνει καταγραφή των ζημιών, οι συμπολίτες μας που υπέστησαν ζημιές θα αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό» είπε.

«Έχουμε μία εικόνα για την έκταση της ζημιάς. Αυτό που κρατώ ως θετικό είναι ότι ο αριθμός των σπιτιών που υπέστησαν ζημιά – παρά το ότι η φωτιά μπήκε μέσα στον αστικό ιστό – ήταν πολύ περιορισμένος σε σχέση με την ένταση του φαινομένου» τόνισε.

Σημείωσε ακόμη πως «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας» καθώς «είμαστε ακόμη στα τέλη Ιουλίου». «Ο Αύγουστος είναι μπροστά μας και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο» πρόσθεσε.

«Αυτό που κρατώ ως θετική εξέλιξη είναι το επίπεδο της οργάνωσης και του συντονισμού των αρμόδιων φορέων. Τίποτε όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αυτοθυσία των πυροσβεστών και των εθελοντών μας, αυτών που βρίσκονται πραγματικά στην πρώτη γραμμή» συμπλήρωσε εκφράζοντας «θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι πάλεψαν στο πεδίο σε πρωτοφανείς συνθήκες».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμό απάντησε: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, το σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά, η ώρα που ξεκίνησε γεννά εύλογα ερωτήματα».

 

ΦΩΤΟ: DIMITRIS PAPAMITSOS

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment