PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης σε Ν. Μόντι: Οι δύο χώρες είναι πολύ κοντά


Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Ινδός ομόλογός του, Ναρέντρα Μόντι, στο πλαίσιο της ιστορικής επίσκεψης του δεύτερου στη χώρα μας.

«Έχουμε τη μεγάλη χαρά να εμβαθύνουμε στη στρατηγική μας σχέση, η Ελλάδα είναι πιο κοντά στην Ινδία» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη των δηλώσεων των δύο ηγετών και πρόσθεσε πως «διαπιστώνω ότι τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις μας έχουν βελτιωθεί σημαντικά, είναι πολλά περισσότερα αυτά που μπορούμε να κάνουμε, από την οικονομία και την άμυνα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την άμυνα στην κλιματική αλλαγή».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Μόντι για την στήριξή του στη χώρα μας για τις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Πρώτος στόχος είναι να διπλασιάσουμε το διμερές εμπόριο μέσα στην επόμενη τετραετία με την Ινδία», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός ενώ έδωσε έμφαση σε οικονομική συνεργασία, επενδύσεις εκατέρωθεν. Παράλληλα μίλησε και για την πρόθεση απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας-Ινδίας.

«Η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη Δημοκρατία επισκέπτεται την πρώτη Δημοκρατία»

Παράλληλα στάθηκε και στην ινδική κοινότητα στη χώρα μας, «η οποία είναι ισχυρή, όπως είδατε και εσείς κατά την υποδοχή σας στην Αθήνα».

«Το κράτος μας αποτελεί την πύλη για την Ινδία στην Ευρώπη, αυτό θα ανοίξει και ευκαιρίες για προσέγγιση. Η Ινδία έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου, συγχαρητήρια για την κατάκτηση του νοτίου πόλου της σελήνης από το διαστημικό σας σκάφος. Και η Ελλάδα σύντομα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, αποτελεί γέφυρα συνεργασίας ανάμεσα σε τρεις ηπείρους».

Μόντι: Τεράστιες οι δυνατότητες του διμερούς εμπορίου

Από την πλευρά του ο Ναρέντρα Μόντι , εξέφρασε την στήριξή του στη χώρα μας για τις καταστροφικές πυρκαγιές: «Να εκφράσω τα συλληπτήρια μου για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα», υπογράμμισε στην αρχή των δηλώσεών του.

«Έχουμε φιλικούς δεσμούς με την Ελλάδα», προσέθεσε και συνέχισε αναφέροντας ότι «ενισχύουμε τις αμυντικές βιομηχανίες Ελλάδας και Ινδίας», εξηγώντας το πλαίσιο συνεργασίας των δυο χωρών.

Όπως είπε είναι «τεράστιες οι δυνατότητες του διμερούς εμπορίου». «Η Ελλάδα υποστηρίζει τις εμπορικές συμφωνίες της Ινδίας. […] Είμαι ευγνώμων προς τον Έλληνα πρωθυπουργό που ενθαρρύνει την προεδρία της Ινδίας στην G20».

«Έχουμε κοινές αξίες με την Ελλάδα και αυτό αποτελεί τη βάση για την κοινή εμπορική μας σχέση».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ναρέντρα Μόντι υπογράμμισε πως «υποστηρίζουμε τη διπλωματία και τον διάλογο».

Νωρίτερα ο κ. Μόντι έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία του απένειμε σε ειδική τελετή το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής. Μάλιστα την ευχαρίστησε ξανά στη συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment