PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Μέτρα στήριξης 400 εκατ. ευρώ έναντι της ενεργειακής κρίσης


Με ένα νέο πακέτο μέτρων ύψους 400 εκατ. ευρώ θα στηρίξει για τον μήνα Ιανουάριο η κυβέρνηση νοικοκυριά, αγρότες και επιχειρήσεις έναντι της ενεργειακής κρίσης. Στόχος όπως είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι να καλυφθεί σημαντικό μέρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος.

«Η κυβέρνηση θα παρακολουθεί διαρκώς το φαινόμενο μέχρι την αποκλιμάκωσή του» τόνισε σε δήλωσή του.

Εν αναμονή αναλυτικών ανακοινώσεων από τον υπουργό Ενέργειας τόσο για την κρατική επιχορήγηση, όσο και για τις εκπτώσεις της ΔΕΗ και τις χρεώσεις στο φυσικό αέριο από τη ΔΕΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει πως «πρόκειται για ένα γενναίο, αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικό σχέδιο ενισχύσεων, που βοηθά το παρόν, αλλά δεν θέτει σε κίνδυνο το μέλλον. Το βάρος δίνεται, προφανώς, στην ανακούφιση των νοικοκυριών μας. Συνδράμουμε, όμως, και τις επιχειρήσεις ώστε να παραμείνουν σε τροχιά ανάπτυξης, διατηρώντας τις πολύτιμες θέσεις εργασίας. Και, κυρίως, για να μην αυξηθεί το κόστος παραγωγής και αυτό να μετακυληθεί, με τη σειρά του, στις τιμές των προϊόντων».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το πρόγραμμα αυτό σύντομα θα πλαισιωθεί και από ένα άλλο, που αφορά συνολικά την εξοικονόμηση ενέργειας. Με βάση αυτό, θα επιδοτείται η αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών οι οποίες και στη συνέχεια θα ανακυκλώνονται. Στόχος μας, όλα τα ελληνικά σπίτια να λειτουργούν με σύγχρονο και πιο οικονομικό ηλεκτρικό εξοπλισμό. Συνεχίζουμε, λοιπόν, ν’ απαντάμε στις προκλήσεις του σήμερα, χτίζοντας ταυτόχρονα ένα αισιόδοξο αύριο για όλους. Με μέτρα αποτελεσματικά, αλλά και λογικά. Στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουμε και στη νέα χρονιά. Με αυτοπεποίθηση, τόλμη και δύναμη. Γιατί μπορεί τα δύσκολα να είναι γύρω μας. Αλλά τα καλύτερα είναι μπροστά μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment