PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Μετά τις εκλογές η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα


Στον χρόνο μετά τις εκλογές εκτίμησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα υπάρξει θετική έκβαση για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, υπογραμμίζοντας τις «αθόρυβες και συστηματικές» προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση.

«Δεν αναμένω άμεσα αποτελέσματα, έχουμε κάνει συστηματικές κινήσεις. Εφόσον ο λαός μας εμπιστευτεί μετά τις εκλογές πιστεύω ότι τον στόχο αυτό θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε με σεβασμό στις κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις» ανέφερε στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος στόχος που είναι «να απολαμβάνουμε αυτό το μοναδικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς στην ολότητά του, στο φυσικό του χώρο που δεν είναι άλλος από το Μουσείο της Ακρόπολης».

«Δεν θα ξεφύγουμε από το πλαίσιο του ψηφισμένου προϋπολογισμού»

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «θα εξακολουθούμε να πορευόμαστε με τη σύνεση και τη σοβαρότητα που οι καιροί απαιτούν».

«Το 2023 είναι εκλογική χρονιά και σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν θα ενδώσει στις σειρήνες του λαϊκισμού και δεν θα ξεφύγει από το πλαίσιο του ψηφισμένου προϋπολογισμού που προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα για το 2023, αναγκαία συνθήκη για να πετύχουμε τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας» είπε.

Σημείωσε ακόμη πως «οι πολίτες γνωρίζουν ότι από την υπεραπόδοση της οικονομίας έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέφουμε ένα δίκαιο μέρισμα στις ομάδες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment