PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης για χάρτη Μπαχτσελί: Ο Ερντογάν να ξεκαθαρίσει τη θέση του


Να πάρει θέση για τον χάρτη που παρουσίασε ο Μπαχτσελί, που δείχνει το μισό Αιγαίο να ανήκει στην Τουρκία, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με ανάρτηση στα αγγλικά ο πρωθυπουργός δίνει την απάντησή του καλώντας την τουρκική πλευρά να ρίξει «μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη». «Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, όλες ”καταβροχθίστηκαν” από την Τουρκία», αναφέρει.

«Πρόκειται για όνειρα εξτρεμιστών ή η επίσημη θέση της Τουρκίας; Μια ακόμη πρόκληση ή ο πραγματικός στόχος;», συνεχίζει o κ. Μητσοτάκης καταλήγοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση  του απέναντι στις «τελευταίες φαιδρότητες» του κυβερνητικού του εταίρου.

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα απάντησε άμεσα στην άνευ προηγουμένου πρόκληση Μπαχτσελί, κάνοντας λόγο για  επιθετική και προκλητική ενέργεια.

Συγκεκριμένα, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι «η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα».

«Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτης πράξης αμφισβητησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας», σημείωσαν επίσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment