PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για τους πυρόπληκτους τουρίστες


Μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση, μαζί τις τοπικές αρχές της Ρόδου, σε όσους τουρίστες αναγκάστηκαν να φύγουν νωρίτερα από το νησί λόγω της πυρκαγιάς, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο Good Morning Britain ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι τουρίστες που το επιθυμούν μπορούν να επιστρέψουν στη Ρόδο, η οποία καιγόταν για 11 ημέρες, την άνοιξη ή το επόμενο φθινόπωρο.

«Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασίες με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο» για όλους όσους τις έχασαν λόγω των πυρκαγιών, δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας σήμερα το πρωί στο βρετανικό κανάλι ITV.

«Η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ, το νησί επέστρεψε στην κανονικότητα», τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Oι Βρετανοί τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι σε όλους τους προορισμούς και αυτό που αποδείχθηκε από την κρίση των ημερών στο νησί ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τέτοιου είδους φαινόμενα σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στην αντίδραση των κατοίκων, άλλα και στο 112, μια υπηρεσία που είναι άγνωστη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε και την τεράστια επιχείρηση απομάκρυνσης 20.000 ανθρώπων, εκτιμώντας πως «μόνο το 15% του νησιού» επηρεάστηκε από τις πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment