• Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Κ. Μητσοτάκης: Μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία των εμβολιασμών

Peristeri News
Φεβ13/ 2021

Το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο (Ηelexpo), επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το όνομα «Προμηθέας», το οποίο δημιουργήθηκε στο Μαρούσι, και τμήμα του θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα.

Ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν εμπλακεί στην επιχείρηση «Ελευθερία», τονίζοντας πως «χθες ξεπεράσαμε τους 500.000 εμβολιασμούς, έχουμε κλείσει παραπάνω από ένα εκατομμύριο ραντεβού. Είμαστε απολύτως συνεπείς στη δέσμευση την οποία έχουμε αναλάβει να εμβολιάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τους συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν να εμβολιαστούν, ανάλογα με τη ροή εμβολίων που λαμβάνουμε κάθε εβδομάδα».

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει το πρώτο από τα τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν οργανωθεί προκειμένου να αυξηθεί σημαντικά η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμών. «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι έχουν στελεχώσει το κέντρο αυτό, το οποίο θα λειτουργεί σε πρώτη φάση από τις 8πμ μέχρι τις 8μμ, με δυνατότητα διεύρυνσης ωραρίου, σε έναν χώρο ασφαλή, αλλά και καλαίσθητο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα, οι πολίτες να έρχονται, να τυγχάνουν της εξυπηρέτησης που τους αξίζει, να εμβολιάζονται γρήγορα και με ασφάλεια και αυτή η διαδικασία να τρέχει με όσο το δυνατόν πιο γρήγορους ρυθμούς. Η περιπέτεια αυτή θα τελειώσει όταν με το καλό έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό των συμπολιτών μας. Έχουμε τη δυνατότητα, όπως έχουμε πολύ πει πολλές φορές, να επιταχύνουμε τη διαδικασία των εμβολιασμών. Έχουμε αποδείξει ότι με συνεργασία, με την απαραίτητη σύμπνοια όλων των κυβερνητικών δομών, αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία, είμαστε σε θέση να φέρουμε εις πέρας αυτό το εξαιρετικά σύνθετο εγχείρημα. Με την ίδια όρεξη, με την ίδια διάθεση, με την ίδια ομαδικότητα, θα συνεχίσουμε και από τη Δευτέρα το πρωί θα είμαστε σε θέση να υποδεχτούμε τους πρώτους Αθηναίους, εδώ στο mega εμβολιαστικό κέντρο» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, και με τον διοικητή του MEGA εμβολιαστικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, αντισυνταγματάρχη Καρόζη, στον οποίον είπε: «Βλέπω είστε και εσείς πανέτοιμοι. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε ένα ίδιο εμβολιαστικό κέντρο – με αυτό το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δούμε εδώ στην Αθήνα – και στη Θεσσαλονίκη, το οποίο και αυτό θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τη Δευτέρα, και φυσικά, όπως έχουμε δεσμευτεί, θα προσθέσουμε δύο ακόμα μεγάλα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα στην Αθήνα. Αν κριθεί απαραίτητο, έχουμε τότε τη δυνατότητα να φτιάξουμε και άλλα, έτσι ώστε να αυξήσουμε σημαντικά τη δυνατότητα των ημερήσιων εμβολιασμών. Να τονίσω ότι ήδη και σήμερα είμαστε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε ημερήσιους εμβολιασμούς, αλλά το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι αυτή η διαδικασία τρέχει απρόσκοπτα, είναι μία διαδικασία ηλεκτρονική, εμείς ειδοποιούμε τους πολίτες σε αντίθεση με άλλες χώρες δεν υπάρχει καμία ταλαιπωρία και υπάρχει πολύ μεγάλη ικανοποίηση από τους πολίτες ότι το κράτος τούς αντιμετωπίζει με την αξιοπρέπεια που τους αρμόζει. Κι αυτό φυσικά είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα προχωράει η επιχείρηση και καθώς θα πρέπει να πείσουμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας οι οποίοι ενδεχομένως να είναι ακόμα καχύποπτοι, ότι τα εμβόλια είναι και ασφαλή, και αποτελεσματικά, κι όλος ο επαγγελματισμός ο οποίος εκπέμπεται και μέσα από τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, νομίζω ότι κατατείνει ακριβώς αυτό το μήνυμα. Οπότε να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καλή αρχή. Τις ευχαριστίες μου παρακαλώ να μεταφέρετε σε όλα τα στελέχη διακλαδικά, είναι μία διακλαδική επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων που δραστηριοποιούνται και στη Θεσσαλονίκη. Καλή αρχή» ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε πως «σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τρέξαμε τις διαδικασίες που χρειάζονται, ώστε να μπορέσουμε να προσθέσουμε 396 ακόμα γραμμές, εφόσον η εφοδιαστική αλυσίδα των εμβολίων μάς το επιτρέψει. Ήδη παραδίδουμε τα δύο πρώτα σήμερα: εδώ στο Μαρούσι και στη Θεσσαλονίκη, τα οποία τη Δευτέρα σταδιακά μπαίνουν στην προσπάθεια που γίνεται σε όλη τη χώρα για τους εμβολιασμούς. Από τη Δευτέρα χωρίς ταλαιπωρία οι πολίτες, και εδώ της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης, σιγά-σιγά έχουν τη δυνατότητα μέσα σε ένα περιβάλλον ασφαλές να μπορέσουν να προχωρήσουν και να προσθέσουμε ακόμα περισσότερες μονάδες και γραμμές εμβολιαστικές, στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται σε όλη τη χώρα».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Με τη σειρά του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, τόνισε πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις και σε αυτή την πρόκληση των καιρών μας, στην πανδημία, μέσω της επιχείρησης “Ελευθερία”, βρίσκονται ακόμα μία φορά στο πλευρό της κοινωνίας προκειμένου να παρέχουν προσωπικό και τεχνογνωσία, για να ξεφύγουμε από αυτή την λαίλαπα που πλήττει όχι μόνο τη χώρα, αλλά όλον τον κόσμο, και να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Και αυτό το κάνουμε μέχρι τώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Σε δήλωσή του, και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, υπογράμμισε πως «κλείνουμε περίπου 45 μέρες από τη μέρα που ξεκινήσαμε. Χθες ξεπεράσαμε τις 500.000 εμβολιασμούς. Αυτό είναι το μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους υγειονομικούς, τις Ένοπλες Δυνάμεις. Βλέπουμε σήμερα εδώ δύο μεγάλους εμβολιαστικούς σταθμούς και θα αυξάνουμε συνεχώς τη δυναμικότητα του συστήματος, έτσι ώστε ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων να εμβολιάζουμε όσους περισσότερους μπορούμε».