PeristeriNews.gr
Πολιτική

Κ. Κουκοδήμος: Απολύτως προσωπικοί οι λόγοι της παραίτησής μου


Διαψεύδει κατηγορηματικά ο κος Κουκοδήμος ότι πίσω από την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπάρχει κάποιου είδους δυσαρέσκεια για τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί.

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Κώστας Κουκοδήμος ότι πίσω από την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπάρχει κάποιου είδους δυσαρέσκεια για τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί.

Ειδικότερα, όπως τόνισε σε δήλωσή του, παραιτήθηκε «για καθαρά προσωπικούς λόγους»:

«Δεν υπάρχει καμία σκιά ή πρόβλημα ή ρήξη στη σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ή τον Αλέκο Δερμεντζόπουλο. Είναι καθαρά – και θέλω να το σεβαστείτε αυτό – προσωπικοί και οικογενειακοί οι λόγοι. Αρμοδιότητες έχουν βγει και έχουν μοιραστεί εδώ και καιρό από τον υπουργό και μάλιστα απλόχερα και δεν υπάρχει θέμα μεταξύ μας. Απεναντίας, τα πηγαίναμε πάρα πολύ καλά και μέσα σε τρεις μήνες πετύχαμε πολλά πράγματα. Απλώς έχω κάποιες υποχρεώσεις με τις οποίες πρέπει να ασχοληθώ».

«Κάπου γράφτηκε ότι παραιτήθηκα για να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις μου, ούτε αυτό ισχύει βέβαια» σημείωσε ο κ. Κουκοδήμος, μιλώντας και στο ΑΜΠΕ και πρόσθεσε: «Η σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ήταν εξαιρετικότατη, για μένα η συνεργασία μου μαζί του ήταν ένα σχολείο».

Στην επιστολή της παραίτησή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο τέως πλέον υφυπουργός Παιδείας ανέφερε:

«Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Προσωπικοί και μόνον λόγοι με υποχρεώνουν σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Υπογράμμιζε ακόμη ότι στηρίζει ως βουλευτής της παράταξης της Ν.Δ το κυβερνητικό έργο και προσωπικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό «στην τεράστια προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας».

Ανδ. Λοβέρδος: Χάνω έναν πολύτιμο συνεργάτη

«O Kώστας Κουκοδήμος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Χάνω έναν πολύτιμο πολιτικό ειδικά στα θέματα σχολικού αθλητισμού», σχολίασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Όταν ορκιστήκαμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε: ‘Να προσέξεις τον σχολικό αθλητισμό’. Ελπίζω στη βοήθεια του Κώστα από τη θέση του στη Βουλή των Ελλήνων», πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις του αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «αναπάντεχη» την παραίτηση, επαναλαμβάνοντας ότι η συνεργασία του με τον κ. Κουκοδήμο ήταν άψογη. «Συνεργαζόμασταν άψογα. Ήξερα ότι είχε θέματα προσωπικά, δηλαδή μου έλεγε κατά καιρούς μα δεν το περίμενα», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας πολιτικός λόγος πίσω από την παραίτηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment