PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Κ. Καράμπελας: «Μεγάλα έργα από την Περιφέρεια Αττικής στο Περιστέρι»


Δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Κωνσταντίνου Καράμπελα, σχετικά με την απόφαση για την ένταξη στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής το έργο του κολυμβητηρίου στο Δήμο Περιστερίου.

Δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Κωνσταντίνου Καράμπελα, σχετικά με την απόφαση για την ένταξη στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής το έργο του κολυμβητηρίου στο Δήμο Περιστερίου, αναλυτικά:

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με την υπ αριθ. 289/2012 απόφασή του, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, την ένταξη στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής έτους 2012 το έργο «Διαμόρφωση του Ο.Τ 1786 του Δήμου Περιστερίου σε χώρο πρασίνου μετά αθλητικών εγκαταστάσεων – κολυμβητήριο» προϋπολογισμού 4.100.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ουσιαστικά η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει το Δήμο Περιστερίου για να ολοκληρώσει το κολυμβητήριο στην Οδών και Οδοστρωμάτων στο Λόφο Αξιωματικών το οποίο σήμερα έχει κατασκευαστεί κατά το 1/4 περίπου.

Ο Δήμος Περιστερίου ο οποίος έχει κάνει το σχετικό διαγωνισμό έχει τη διαχείριση του έργου και στη συνέχεια θα αναλάβει τη λειτουργία και τη συντήρησή του με τη δέσμευση να το λειτουργεί και στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Ο χώρος αγοράστηκε στη δεκαετία του 1990 επί Διοίκησης Θεόδωρου Δημητρακόπουλου, το 2001 αποφασίστηκε η κατασκευή Κολυμβητηρίου, εντάχθηκε αρχικά στο πρόγραμμα ΕΠΤΑ και στη συνέχεια επί Διοίκησης Ανδρέα Παχατουρίδη εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ αλλά λόγω μη επαρκούς χρηματοδότησης έχει σταματήσει η κατασκευή του.

Είμαι χαρούμενος διότι η Περιφέρεια Αττικής σε μια δύσκολη για τα οικονομικά περίοδο

κάνει ένα νέο μεγάλο έργο στο Περιστέρι, ενώ πριν τέσσερις μήνες παραδόθηκε και το Άλσος Περιστερίου το οποίο αναπλάστηκε εξ ολοκλήρου με χρήματα τις Περιφέρειας Αττικής, ώστε να μπορούν και οι Περιστεριώτες να έχουν καλύτερες συνθήκες ζωής”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με όμορφες δράσεις εορτάστηκε και φέτος στο Άλσος Περιστερίου η γιορτή της Μητέρας

Peristeri News

Ο Δήμος Περιστερίου γιορτάζει την Μητέρα στο Άλσος

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Leave a Comment