Πολιτική

Κ. Φρουζής: Δεν υπήρξε σκάνδαλο στη Novartis

Τρίτος «γύρος» στην προανακριτική επιτρόπη σήμερα, με τον Κωνσταντίνο Φρουζή να αναφέρεται στην άτυπη συνάντηση με την Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και στο… Harvard project που σχετιζόταν με τους στόχους της εταιρείας αναφορικά με τη διαδικασία τιμολόγησης.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis, σε ερώτηση αν υπήρξε σκάνδαλο, φέρεται να απάντησε πως όχι δεν υπήρξε σκάνδαλο.

Για τη συνάντηση με την Ελ. Τουλουπάκη φέρεται να είπε πως στόχος ήταν να καταθέσει και για να ανοίξουν οι λογαριασμοί, ωστόσο στην πορεία η συζήτηση έγινε πιο περίπλοκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε πως, όταν κάποιος έχει ζητήσει να καταθέσει κι ο άλλος του προτείνει ευεργετικές διατάξεις λέγοντας πως έχουν βρεθεί αδικήματα, μπερδεύεται η κουβέντα. Η εκτίμησή του – σύμφωνα με όσα  φέρεται να δήλωσε – ήταν πως η κουβέντα έγινε προκειμένου να υπάρξει αναφορά σε πολιτικούς.

Ερώτηση υπήρξε και για το αποκαλούμενο Harvand project, αναφορικά με τον χρόνο έκδοσης του δελτίου τιμών, αλλά και τις τιμές ως προς τις άλλες χώρες της Ε.Ε. Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξαν ότι οι στόχοι του επιτεύχθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιέσατε τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ;» ρώτησαν «γαλάζιοι» βουλευτές, με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Novartis να φέρεται να λέει ότι η λέξη πίεση σημαίνει μάχομαι για κάτι και ότι ως εκ τούτου πράγματι στη δουλειά του ΣΦΕΕ ήταν να πείσει και την αντιπολίτευση τότε πως τα αιτήματά του ήταν δίκαια.

Για το θέμα της συνάντησης με τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ερώτηση από τον Γιάννη Ραγκούση, με τον Κωνσταντίνο Φρουζή να λέει πως δεν υπήρξε παράνομο αίτημα και ότι έγινε στο πλαίσιο γνωριμίας. Παράλληλα, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, με αφορμή το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης, πως θα ήθελε να έχουν φιλτραριστεί καλύτερα οι μαρτυρίες.

Τέλος, ο Κ. Φρουζής φέρεται να είπε πως υπήρξαν mail προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά όχι προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, με τη Δώρα Αυγέρη από την αξιωματική αντιπολίτευση να αντιδρά και να λέει πως είχε υπάρξει.

Related posts

Ο διοικητής της ΕΥΠ και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ αύριο στις 14:00 στη Βουλή

Peristeri News

Συμφωνίες ύψους 4 δισ. ευρώ μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας

Peristeri News

Βουλή: Στο ιατρείο ο Τ. Θεοδωρικάκος – Ένιωσε αδιαθεσία

Peristeri News

Leave a Comment